Criminal - White Hell

Spår
1. 21st Century Paranoia
2. Crime and Punishment
3. Incubus
4. Black Light
5. The Deluge
6. Strange Ways
7. Mobrule
8. The Infidel
9. Invasion
10. Eyes of Temptation
11. Bastardom
12. Sons of Cain


Band:
Anton Reisenegger – vox, guitar
Rodrigo Contreras – lead guitar
Dan Biggin - bass
Zac O’Neil – drums


Diskografi:
Victimized (1994)
Dead Soul (1997)
Cancer (2000)
No Gods No Masters (2004)
Sicario (2005)

Släppt 2009-02-27
Recenserad 2009-03-02


Länkar:
criminal1.com
myspace
youtube
massacre

Brottslingar från Chile är vad det hela är frågan om när ett vitt helvete dyker upp i ett kuvert från massaker skivor. Det första jag undrade över när dessa kriminella chilenska herrar dök upp. Enligt informationen som följde med dessa var ett papper med text som handlar om en massa olika prylar som är tänkta att sälja denna skiva, främst till recensenterna men där står också vilka punkter skivan är tänkt att säljas utifrån också vidare. Massa annan information rörande skivan.

När vi tittar på det musikaliska när det gäller denna skiva säger informationen att det är en skiva i thrash genren. Jag är faktiskt böjd att instämma i den beskrivningen, bandet spelar vad som kallas thrash, hårt, tungt, aggressivt med ilskna sångpartier.

Nog har Criminal intressanta partier som kan sägas lyfta det musikaliska på skivan, problemet är bara att dessa partier är relativt få i förhållande till skivans längd och skivans längd när vi ändå talar om den saken, är ett stort problem med tanke på att 50 minuters arga vokaler, tunga riff, aggressiva saker och så vidare, är i mastigaste laget och detta är denna skivas fall lite grann. Den faller på sin längd, jag har upptäckt att jag gillar en del sådan musik och har recenserat flera sådana skivor med fördelaktiga omdömen. Criminal kan dock inte få ett alltför fördelaktigt omdöme med tanke på att det finns ett flertal ting jag inte riktigt kan stå ut med när det gäller denna skiva, jag tar upp det i nästa stycke.

Främst skulle jag vilja säga att chilegubbarna verkar sakna inspiration, jag kan inte finna mycket inspirerande med denna skiva. Det tillsammans med det faktum att skivan är för lång, visst kan 50 minuter tyckas vara överkomligt men det hänger mycket på genren och kvalitén på musiken, denna skiva saknar inspiration och således är 50 minuter för långt. Spår åtta, The Infidel är det bästa spåret på skivan och här kan jag finna en del inspirerad musik och kvalitativ musik, allt i samma spår men på det hela taget är denna sång alldeles för ensam och kan inte lyfta denna skiva. Synd att de övriga spåren är så sega, skivan blir på grund av detta urtrist faktiskt.

Nåväl, för att göra en lång historia kort: det finns potential men den kastas bort på tråkiga spår, det är bara spår som The Infidel som lyfter det en stund och visar vad bandet har som de inte kan få fram. Jag kan bara underkänna denna skiva eftersom den inte alls lever upp till vad vare sig genren eller bandet kan erbjuda.

HHHHHHH

Skivbolag - Massacre Records
Tre liknande band - Chimaira/Lamb of God/The Dying
Poäng: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm
rage1.html