Alverg - Elde

Spår
1. Alverg
2. Gudsforlatt
3. Livets Skygger
4. En Pike På Seng Av Hvitt Linne
5. Syvfold
6. La Meg Fryse
7. Smerte
8. Svarthammeren
9. Towards The Kingdom Of Alverg


Band:
Lóge - Vocals, Guitars
Heolstor - Drums


Diskografi:
Demo (2003)


Gäster:
Myrkar - Keys
V. Vermin - Bass


Info
Bård Torstensen (Prod.)

Släppt 2009-03-27
Recenserad 2009-08-08


Länkar:
alverg.com
myspace
soulseller records

Omslaget och loggan till denna skiva och detta band skvallrar om något rätt ointressant och trist. Dock talar promoinformationen om fjäll, vattenfall och natur som tydligen ska återspeglas i bandets musik.

Detta är vad bandets musik påstår sig besjunga, detta är vackra ting bandets musik är vemodig och mörk, jag tycker att en sådan beskrivning är total lögn och inte alls stämmer överens med vad bandet sysslar med.

Det är dock inte samma bullriga, vårliga och trista svartmetall som brukligt när vi talar om norska band. Detta band har mer nedstämd musik med musikaliska melodier och så vidare men de målar definitivt inte upp ett landskap av fjäll, vattenfall och så vidare.

Kvalitetsmässigt är det inte så dåligt men det är heller inte speciellt bra. Jag kan inte direkt rekommendera detta eller säga att jag någon gång uppslukas av den fantastiska musiken. Så det är väl egentligen inget vidare.

Jag hittar heller ingen låt som hjälper upp allt, skivan har ett enhetligt sound som fungerar ganska bra som bakgrund men inget vidare för mer uppmärksam lyssning. Det är ingenting jag skulle slå på bara för att lyssna till musik. Nej detta är en skiva om fått sina genomgångar för att jag ska kunna recensera den, jag tror inte jag kommer lyssna till den någon mer gång.

Kort sagt är Alverg hissmusik som inte glänser på någon punkt, måhända är de inte heller helt värdelösa men som jag sa, de engagerar inte alls. Naturen engagerar mig och deras påstående om vattenfall och så vidare är nästan ett hån faktiskt.

Alverg är tråkiga men jag kan ändå inte totalsåga dem eftersom deras musik trots allt är hyfsad.

HHHHHHH

Skivbolag - Soulseller Records
Tre liknande band - //
Poäng: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm
rage1.html