Voodoo Six - First Hit For Free

Spår
1) Faith
2) No Friend of Mine
3) Feed My Soul
4) Walking on Nails
5) Crawl
6) I am the Sun
7) Saints & Sinners
8) One more Day
9) Mistaken
10) Shine On
11) Century
12) Slip Inside


Band:
Henry Rundell, vocals
Matt Pearce, guitar
Chris Jones, guitar
Tony Newton, bass
Dave 'Grav' Cavill, drums


Diskografi:
Feed My Soul (2006)


Info
Mixed by Mike Fraser


Länkar:
voodoosix.com
myspace
locomotive records


Från Britannien härstammar dessa herrar som spelar rockmusik. De ligger av någon anledning på det spanska bolaget Locomotive, men nationalitet och bolag har definitivt inga samband, det har vi sett många gånger. Och varför jag nämner det har jag ingen aning om. Jag skulle nog ändå ha gissat på att bandet var amerikanskt om jag inte hade läst promoinfon.

Bandet låter som jag antydde i det föregående stycket, amerikanskt med den karaktäristiska rock och den lätt hesa röst som sångaren besitter, det låter som storheter i klass med Tesla, UFO och så vidare för att namedroppa lite. Jag har svårt att i ord beskriva musiken men den är ganska basic och det kanske inte finns så mycket mer än det jag skrivit att tillägga just nu.

Det är onekligen en bra skiva i den mån att den genomförs på ett bra sätt och den har producerats på ett sätt som inte lämnar många ytterligare önskningar när det gäller den ljudmässiga bilden som målas upp framför oss. När det gäller författandet önskar jag mer hitlåtar, mer låtar som man gärna går tillbaka till som man tänker på när man inte spelar skivan eller när man startar skivan. Jag saknar en hitlåt och som jag så många gånger tidigare sagt är det en viktig del av en bra skiva.

Annars är det bra att den här skivan längdmässigt hålls på en nivå som inte stör och egentligen finns det inga större fel på denna skiva, det är bara den där känslan av bristande originalitet och saknaden av hitlåtar som drar ned vad som potentiellt kunde ha varit ett rätt bra betyg.

Jag finner Voodoo Six för att vara en enda grå massa som likaväl kunde ha bestått av endast en låt men där finns flera låtar och alla känns mer eller mindre intressanta. Nej britterna klarar inte att hålla mitt intresse under speciellt långa perioder, jag finner att jag hela tiden driver iväg i tankarna och musiken har inget grepp om mig överhuvudtaget.

Nu kanske inte mina negativa åsikter om denna band tas på helt fullt allvar om man gillar genren, jag tycker oftast att alla andra band i genren är tråkiga och liknande. Voodoo Six är bra på vad de gör det finns ingen möjlighet och förneka den saken men de kommer inte slå igenom med denna skiva eftersom den inte har några hitlåtar men inte bara det, de har inte ett bolag som är starkt nog att promota bandet, och de är inte bra nog för att bara upptäckas.

Det är en schysst skiva men den klarar inte att dra in sin lyssnar och får ett bra grepp. Titeln är onekligen missvisande med tanke på att skivan inte innehåller någon hit.

HHHHHHH

Skriven 2008-10-25

Skivbolag - Locomotive/Sound Pollution
Tre liknande band - Tesla/UFO/Victory
Poäng: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm