Sinner - Crash & Burn

Spår
1. Crash & Burn
2. Break The Silence
3. The Dog
4. Heart Of Darkness
5. Revolution
6. Unbreakable
7. Fist To Face
8. Until It Hurts
9. Little Head
10. Connection
11. Like A Rock


Band:
Mat Sinner (bass, voc)
Henny Wolter /(guitar)
Christof Leim (guitar)
Klaus Sperling (drums)


Diskografi:
Wild 'n Evil (1992)
Fast Decision (1983)
Danger Zone (1984)
Touch of Sin Full-length (1985)
Comin' Out Fighting (1986)
Dangerous Charm (1987)
No More Alibis (1992)
Respect (1993)
Germany Rocks (1994)
The Best Of Sinner - Noise Years (1994)
Bottom Line (1995)
Judgement Day (1997)
Treasure (the works 93 - 98) (1998)
The Nature Of Evil (1998)
The Second Decade (Best of) (1999)
The End of Sanctuary (2000)
There Will Be Execution (2003)
Mask Of Sanity (2007)


Info
Dennis Ward (engineer)
Achim Köhler (Mix)
Mat Sinner & Henny Wolter (Prod.)


Länkar:
matsinner.com/
myspace
afm records


Det efterlängtade nya albumet från en sann tungrocklegend. Mat Sinner har varit aktiv sedan 80-talet och är en efterlängtad låtskrivare och musiker som har hjälpt många band som till exempel Hammerfall. Huvudmannen Mat Sinner är förstås också känd för sin medverkan i power metalbandet Primal Fear där han har sällskap av gitarristen Henny Wolter.

Det var introduktionen, nu kanske ni undrar hur Sinner låter, bandet där bassisten och sångaren Mat Sinner håller i trådarna. Jo, det är klassisk tung rock i en ganska vanlig kostym. Det är tunga riff och svängiga refränger i en stil som hörs bland många band från eran och har ni hört band som Whitesnake, Scorpions, Damn Yankees, Bon Jovi och diverse andra band från samma era så vet ni vad det handlar om. Ni som hört Sinner tidigare vet också vad ni kommer att få, varken mer eller mindre.

Jag har lite problem att tycka om den här skivan eftersom den gör en slätstruken figur och inte har några spår som direkt sticker ut alltför mycket. Titelspåret är rätt schysst, avslutningen fungerar bra och kan nästan (men bara nästan) benämnas som en snygg “rock anthem”. Jag hittar egentligen ingenting som jag kan ogilla men å andra sidan hittar jag heller ingenting jag kan gilla vilket innebär att hur jag än försöker och hur jag än vrider och vänder på det har jag fortfarande en intetsägande och medelmåttig rockskiva som egentligen inte säger någonting och som definitivt inte tilltalar mig.

Jag undrar mest efter att jag lagt den här skivan till handlingarna, vem är den gjord för? För alla dessa fans som inte vill ha förändring, för att hålla kvar vid någon form av svunnen tid eller vad är det, Sinner har gjort detta om och om igen och detta är definitivt ingenting nytt och fräscht. Därmed inte sagt att det är uselt, gillar du Sinner då gillar du alldeles säkert detta och kommer inte att bli besviken eftersom Sinner levererar samma sak som han gjort under hela sin karriär.

En fråga är varför gör Sinner detta, en annan är varför vissa band väljer att fortsätta på samma intrampade stig om och om igen. Jag kan bara anta att det är vad bandets fans önskar, samma sak om och om igen.

För mig är detta en onödig release som är helt okej rakt igen men den saknar definitivt originalitet men jag antar att inte all strävar efter att utveckla sig.

HHHHHHH

Skriven 2008-08-18

Skivbolag - AFM Records/Sound Pollution
Tre liknande band - Scorpions/Primal Fear/Whitesnake
Poäng: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm