S-Core - Gust of Rage

Spår
1. Greaser One
2. Gust Of Rage
3. Requiem For A Dying Race
4. It takes…
5. Misanthrophie And Mean
6. Me And The World
7. …a whole life…
8. Buried
9. Rising Terror
10.…to become a man
11.In Memoriam
12.Worst Of All
13.Pangenesis


Band:
Jean-Christophe Ketterer - Vocals
Thomas Ketterer - Guitar
Bertrand Champrendonde - Guitar
Christian Mouilleron - Bass
Mathieu-Barthelemy Lenhard - Drums


Diskografi:
Riot... Process Engaged (2003)

Gäster
Tamas Palinkas (V)
Andras Voros (V)
Zed (V)


Info
Produced by S-Core & Zoltan Varga
Recorded Mixed & Mastered by Zoltan Varga @ Bakery Studio in Budapest


Länkar:
drakkar


Dessa fransmän har redan väckt en del uppmärksamhet som förband åt storheten Pro-Pain. Som ni förstår av bandet de turnerar med rör det sig om ett band i Hardcore-metalgränslandet. Med element av thrash, death och hardcore manglar detta band på hårt genom denna skiva som är en pust av ilska. En passande titel med tanke på vilken musik vi bjuds på.

Av någon anledning har mycket musik av detta snitt hamnat på mitt bord den sista tiden, något som kan tyckas lite jobbigt med tanke på att min stora preferens är den mer melodiösa sidan av musiken men det hindrar inte mig från att uppskatta bra låtar och bra skivor från band inom andra genrer, som till exempel denna.

S-Core lyckas väl med sin hårda musik, de manglar på i högt tempo med tunga hårda låtar som speglas av en hel del ilska och kraft. Produktionen är klockren och förmedlar denna känsla och på skivan finns en grymma låtar såsom inledande Greaser One vilken är ett tungt stycke som färgar skivan och kanske också förväntningarna med tanke på att jag tappar intresset lite grann efter första spåret. Skivan har för många låtar som är stöpta i samma mall och jag finner bara delar där jag vaknar till ur min likgiltiga inställning. Synd med tanke på vilket insteg jag får genom den kraftfulla Greaser One, visst är delar av In Memorian riktigt bra men på det hela taget kan jag inte ta ut många bra delar av skivan trots att jag lyssnat på den fler än tio gånger, det kan aldrig anses vara ett bra tecken.

Jag kan dock tänka mig att folk som är helt inne i denna genre och avgudar Pro-Pain kan uppskatta denna skiva som bjuder på massor av energi och ilska. Jag kan dock inte rekommendera det med tanke på att jag inte kan hålla koncentrationen på skivan utan tankarna vandrar ifrån skivan till andra ting och det har hänt att jag hoppar över spår för att snabbare kunna gå vidare till nästa skiva.

I slutändan är det en tung och kraftfull, ilsken skiva som inte lyckas beröra mig.

HHHHHHH

Skriven 2008-11-08

Skivbolag - Drakkar
Tre liknande band - Pro Pain/My Mind's Weapon/The Dying
Poäng: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm