Reflexion - Dead to the Past, Blind for Tomorrow

Spår
1. Non-stop Glorious Ride
2. Embrace of Wrath
3. Twilight Child
4. Dancing in the Air
5. Dead Without You
6. Weak and Tired
7. Black is the Colour of Your Life
8. The One With no Name
9. Forever got too Long
10. Thousand Nails in My Heart
11. Just one Word (Goodbye)


Band:
Juha Kylmänen - Vocals
Juhani Heikka - Guitar
Ilkka Jolma - Guitar
Mikko Uusimaa - Bass
Matti "Raymond" Pohjola - Drums


Diskografi:
Smashed to Pieces EP (2004)
Out Of The Dark (2006)


Gäster
Marco Sneck - Keyboards
Johannes Kastanja - Keyboards
Olli Estola - Percussion
Jaakko Teittinen - Growls


Info
Produced, engineered and mixed by Aksu Hanttu
Recorded at Soundtrack, Tonebox, Grooveland, Wavesound and Perfect Sounds Studios. Mixed at Grooveland Studios. Mastered at Chartmakers by Svante Forsbäck


Länkar:
reflexionmusic.com
myspace
MachXX


Teemu Selänne, Saku Koivu, Sonata Arctica, HIM, Nightwish, Daniel Källmalm, vad har allt detta, Nokia, gemensamt med Reflexion? Nokian? Jo mina vänner, det skall jag nu berätta för er, allt detta har anknytning till de tusen sjöarnas land, för er som inte vet vilket land jag menar kan jag säga att det är våra grannar i öst. Om ni fortfarande inte vet kommer ni från Jämtland och då är frågan om ni ändå kan förstå den språkliga nivån i texten, men om ni ändå vill försöka är det förstås Finland som är den gemensamma nämnaren.

Tack vare Fredrik Reinfeldt är Finland helt överlägset Sverige, så även när det gäller musik och det gäller förstås också Reflexion även om de inte direkt tillhör den finska toppen.

Reflexion spelar melodiös hårdrock med tyngdpunkten på melodierna. Det går inte direkt att placera dem i det så kallade power metal facket eftersom de smattrande dubbeltrampen på baskaggarna icke är representerade, detsamma gäller de gastande falsetterna och den enahanda basstil som genren brukar använda. Reflexion fokuserar mer på melodi och kraftfull musik med sång som har mycket kraft bakom.

Detta är lättillgänglig musik som egentligen är bra direkt från första spinn i skivspelaren. Jag gillade detta från första stund och min uppfattning har egentligen inte direkt förändrats över tid, denna skiva har gått i spelaren ett antal gånger och den känns solid och välgjord. Ljudet är välpolerat och snyggt utan plastighet eller artificiell känsla, ljudbilden skvallrar om professionalitet och låtskrivandet är bra utan att vara exceptionellt. Bandet gör egentligen allt helt riktigt.

Det negativa är väl att det inte är något som direkt sticker ut eller spretar i någon riktning för att sätta bandet isär från andra band som liknar dem. Den saken är väl egentligen den enda negativa del jag hittar, till och med längden är bra på denna skiva den känns precis lagom lång och lagom solid. Man skulle nästan kunna tro att den var svensk med tanke på alla lagom känslor.

Ni kan lyssna på smakprov vid sidan av denna text och se vad ni får för uppfattning, min har ni i alla fall läst. Tack till Mach XX för att ger möjlighet att lyssna på spelare som denna och faktiskt lägga spelaren på sidan.

Slutligen vill jag bara säga att detta är snyggt gjort rakt igenom och imponerande egentligen helt utan att glänsa. Jag vill se lite mer vågade prylar och lite mer utspel till nästa skiva.

Reflexion är egentligen helt perfekta, de har absolut inga som helst svagheter och allt är riktigt bra gjort, ändå är de inte så bra som man kan förvänta sig av ett så välljudande band.

HHHHHHH

Skivbolag - Mach XX/Out of Line/Sound Pollution
Tre liknande band - Dreamtale/HIM/Sonata Arctica
Poäng: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm