Rage - Full Moon In Sain Petersburg

Spår:
1. Speak Of The Dead
2. No Fear
3. Sent By The Devil
4. Soul Survivor
5. Enough Is Enough
6. Baby, I'm Your Nightmare
7. Morituri Te Salutant
8. Prelude Of Souls
9. Innocent
10. Depression
11. No Regrets
12. Confusion
13. Black
14. Beauty
15. Don't Fear The Winter
16. Full Moon
17. Higher Than The Sky
18. Guitar Workshop with Victor Smolski (Bonustrack)


Band:
"Peavy" Wagner - vocals, bass
Victor Smolski - guitars
Mike Terrana - drums


Diskografi:
Reign of Fear (1986)
Execution Guaranteed (1987)
Perfect Man (1988)
Secrets in a Weird World (1989)
Reflections of a Shadow (1990)
Trapped (1992)
The Missing Link (1993)
Black In Mind (1995)
Lingua Mortis (1996)
End of All Days (1996)
XIII (1998)
Ghosts (1999)
Welcome to the Other Side (2001)
Unity (2002)
Soundchaser (2003)
Speak of the Dead (2006)
Carved In Stone (2008)


Gäster:
Lingua Mortis orchestra


Länkar:
rage-on.de
myspace
nuclearblast

Tyska ikonerna Rage är tillbaka med ett livealbum i väntan på nästa studioalbum och inspelat under turnén för Speak of the Dead, visst har en ny skiva snart anlänt, bara dryga tre veckor kvar till den, men vi kan onekligen skriva om denna. Det är en liveskiva och sådana brukar allt som oftast brista i kvalité med tanke på inspelningsmöjligheterna och jag kan bara säga att detsamma gäller även denna skiva som förstås inte låter optimal rent ljudmässigt men den låter kanske ändå något bättre än din normala livespelning.
Det är förstås laddat med imponerande låtar med tanke på vilken katalog detta band besitter men man kan förstås önska att den ryska publiken skulle visa lite mer engagemang eftersom det är en liveskiva. I en sådan vill man ju gärna se och höra visst publikt engagemang. Trion i sig låter sådär halvengagerad och gör en tillräckligt intressant prestation för att det skall vara intressant.

Rage är ett tungt heavy/power metalband som gjort diverse symfoniska utflykter och en del thrashigt sound, det är ett band med många ansikten och det speglas även i denna spelning där bandets alla faser representeras och där alla fans säkerligen tillfredsställs med en och annan låt ur deras favoritfas.

Visst är detta bra, ibland riktigt bra. Många fina låtar från förr blandas med en lagom dos bra låtar från Speak of the Dead. Vad jag dock känner med denna liksom alltför många andra liveskivor är att den blir lång mot slutet och man bara önskar att den skulle ta slut, jag hade hellre sett en kortare skiva från en kortare spelning, kanske 14 av låtarna eller så.

Jag skulle också vilja se att det tråkiga bonusspåret försvann eftersom det inte tillför någonting egentligen, nu vet jag inte om det är med på alla skivorna men på den jag lyssnar till är det med, visst man kan stänga av efter livespelningen vilket jag oftast gör men det är ändå med på skivan.

En lagom intressant skiva men den har sin tillkortakommanden men på det hela taget en bra skiva.
Nu vill jag dock ha en kopia av Carved in Stone.

HHHHHHH

Skivbolag - Nuclear Blast
Tre liknande band - Judas Priest/Metallica/Gamma Ray
Poäng: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm