Lääz Rockit - Left for Dead

Spår
1. Brain Wash
2. Delirium Void
3. Erased
4. My Euphoria
5. Leatherface
6. Ghost In The Mirror
7. Turmoil
8. Liar
9. Desolate Oasis
10. No Man
11. Outro


Band:
Michael Coons V)
Aaron Jellum (G)
Phil Kettner (G)
Willy Lange (B)
Sky Harris (D)


Diskografi:
City's Gonna Burn (84)
No Stranger To Danger (85)
Know Your Enemy (87)
Annihilation Principle (89)
Nothing'$ $acred (91)
Taste of Rebellion (92)


Länkar:
laazrockit.com
myspace
massacre records


Lääz Rockit (Läs Raket) är ett thrashband som härstammar ända från 80-talet (första skivan släpptes redan 1984). I skuggan av de betydligt större thrashbanden har de harvat i mörkret och kämpat med mediokra försäljningssiffror och ett svagt erkännande för den musik de spelar. Sedan The New Wave Of Thrash Metal tog tillbaka genren till rampljuset för några år sedan har man hört Exodus, Death Angel, Testament, Anthrax, Megadeth och Overkill mer eller mindre överallt, men Lääz Rockit har vi gått miste om ännu en gång. Nu är de återigen skivaktuella med första skivan sedan 1992 och 16 års väntan är fullständigt bortkastad för den som hade förhoppningar. Detta är inte bra. Det är visserligen inte särskilt dåligt heller, mest av allt är det bara – utan tillägg bakom.

Jag gillade de flesta av Lääz Rockits sex första skivor för det var riktigt annorlunda thrash metal med en helt egen, unik stil. ’Left for Dead’ har absolut ingenting eget eller unikt, den bara är – utan tillägg bakom. Det här är så platt och färglöst att t.o.m. en svartvit stumfilm lämnar ett starkare audiellt intryck med mer kontrasterande färger.

Jag säger inte att det är en fullständigt bortkastad upplevelse… eller jo, det gör jag visst. Det här är helt enkelt ren och rak thrash metal som låter fullständigt tom på karisma och känsla. Jag berörs ingenting av denna skiva. Inte ett dugg! Jag får inga känslor av avsky, ingen känsla av förälskelse, ingen sorg, ingen glädje, ingen lust att hoppa omkring och jag somnar inte heller. Det är bara – utan tillägg bakom.

Jag vill inte såga Lääz Rockit för deras diskografi före denna är intressant och bör kollas upp, men ’Left for Dead’ kommer av mig att lämnas kvar i skivbutiken för att dö. Den erbjuder thrash metal så som definitionen av thrash metal är, men den är som kopierad från andra skivor rakt av – lite gitarrer från Exodus, en trumma från Slayer, en basslinga från gamla Metallica, två gitarrister från Overkill, en sångare från Testament och ett par låtar från Death Angel. Det går att lyssna på, det går bra att lyssna på, men det är lika identitetslöst som en burk vit målarfärg och så vill i alla fall inte jag ha mina skivor. Jag vill ha mina röda och inte som denna som bara är – utan tillägg bakom.

HHHHHHH

Skriven 2008-11-13

Skivbolag - Massacre/Sound Pollution
Tre liknande band - Exodus/Testament/Overkill
Poäng: HHHHHHH
Recensent: Caj Källmalm