Ride the Sky - New Protection

Spår:
1. New Protection
2. A Sime From Heaven’s Eye
3. Silent War
4. The Prince of Darkness
5. Break the Chain
6. Corroded Dreams
7. The End of Days
8. Far Beyond the Stars
9. Black Cloud
10. Endless
11. Heaven Only Knows
12. A Crack in the Wall


Band:
Björn Jansson (V)
Uli Kusch (D)
Benny Jansson (G, BV)
Kaspar Dahlqvist (K)
Mathias Garnås (B)


Diskografi:
Debut


Inspelningsinfo:
producerad av Benny Jansson, Uli Kusch & Bjorn Jansson
Inspelat och mixat av Benny Jansson på Zinkens-StudioStockholm
Mastrad av Christofer Stannow COSMOS mastering
Artwork: Thomas Ewerhard


Länkar:
ridethesky.eu
myspace
nuclear blast

Med över 70 album i ryggsäcken borde det vara upplagt för snygg musik som engagerar, och till en början stämmer faktiskt dikten överens med verkligheten. Dock kommer verkligheten i kapp ganska snart och då är ryggsäcken snarare en belastning än en tillgång och för Ride The Sky börjar detta förfall redan i treje spåret och fortsätter sedan rakt igenom. Nu är detta inte direkt en sågning men det är det närmaste jag kommit så här långt.

Inledande titelspåret imponerar helt klart och det blir inte sämre när tvåan A Smile From Heaven’s Eye drar igång. Musikaliskt sätt är det intressant med traditionell heavy metal med en eller annan avkrok, kombinerat med atmosfäriska keys och en sång som är kraftfull som få. Det borde som sagt vara upplagt för en stor succé. Detta speciellt med tanke på att bandet har meningsfull lyrik åt det politiska hållet, onekligen en smaskig kombination på papperet, även i verkligheten började det så bra. Sedan kommer förfallet där materialet övergår i grå massa som inte intresserar det minsta, det är inte dåligt alls men det kan inte intressera vilket skapar en svår situation för mig som recensent. Jag har svårt att förklara vad det är, skivan är ju ganska bra men samtidigt är den inte det minsta intressant och den vill inte direkt spendera tid i mina skivspelare.

Ingen enkel recension, inget enkelt betyg men det är inte en toppklasskiva direkt, inte ett bra köp heller. Det är kort och gott en ointressant skiva med två jäkligt bra spår.

HHHHHHH

Skivbolag - Nuclear Blast
Tre liknande band - Masterplan/Tears of Anger/Jorn
Poäng: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm