Crazy Licks - Loud Minority

Spår:
1. Hell Or High Water
2. Dr Hollywood
3. Want It
4. Love On The Run
5. Make Ends Meet
6. Death Row
7. Heroes Are Forever
8. Do Or Die
9. Pure Desire
10. Boneyard
11. The Gamble


Band:
D.C. Danny (V)
Vic Zino (G)
Joey Cirera (D)
Luke Rivano (B)


Diskografi:
Debut


Inspelningsinfo:
Chris Laney (rec, mix & prod)
Claes persson (master)


Gäster:
Lennart Östlund (add. Instrument & bv)


Länkar:
crazylixx.com
myspace
swedmetal

Svenska Crazy Lixx är ännu ett av dessa okända band som ett skivbolag ödslar superlativer på. Ett band som är mer yta och attityd än kvalitativ substans. Ett band som är fast i vad som är gammalt och dött.

Det är melodiös hårdrock/sleaze/glam eller något i den stilen av inte direkt bästa märke, det är enkla melodier med refränger som gärna tjatas ut gång efter annan och med ett oftast högt tempo i framförandet. Namn ur det väldigt gamla gardet står klart att känna igen i bandets melodier. Namnen som finns i de tre liknande banden är väldigt lika.

Faktum är egentligen att Crazy Lixx inte har något direkt eget att komma med, det känns som en kopia av en kopia om jag säger så.
Det finns inte mycket att dra på smilbanden åt när det gäller detta band, de lyckas väl i viss mån skapa hygglig underhållning, nja kanske inte direkt så men hygglig bakgrundsmusik åtminstone. Men det är inte direkt vad jag söker i musik, den skall gå att ha som förgrund och vara intressant för aktiv lyssnande, det är inte detta album; inte det minsta faktiskt.

Jag kan inte för mitt liv förstå varför någon skulle vilja välja att spendera sin tid med att lyssna på detta, det är en av alla dessa utvärderingar som kommer att lämna min iPod omedelbart efter att jag skrivit klart detta. Till och med Christina Aguilera lyckas bättre med att hålla sig kvar på iPoden och jag kan inte sägas vara någon större fan direkt.

Alltså, det är svårt att skriva någonting ingående i varför detta inte håller måttet, som jag staterade tidigare är det en kopia av en kopia. När det gäller låtarna håller det bara inte, de är för enformiga, för simpelt utformade, för dålig sång, instrumenteringen känner jag inte ens att jag kan kommentera med tanke på att jag har svårt att hålla min koncentration vid vad jag lyssnar på när jag lyssnar till Loud Minority och som det verkar kommer inte den saken att ändras i första taget. Senast hade jag haft tyst i bra lång tid innan jag ens noterade att albumet var slut, jag tappade intresset redan vid första låten kanske.

Nu låter det som att allt är skräp med den här skivan, men riktigt så illa är det inte, den har några toppar, vill inte säga höjdpunkter för så bra är de inte. Någon låt som faktiskt är okej, inte bra men okej och som går att lyssna på, hade hela skivan nått den kvalitén då kanske vi kunde ha sett något som var något mer intressant.

Jag har redan upprepat mig tillräckligt nu tycker jag och sammanfattningsvis kan jag bara bedöma skivan som ett undermåligt verk som inte är värdigt en musikälskares samling.

HHHHHHH

Skivbolag - Swedmetal/Triada
Tre liknande band - Mötley Crüe/Gun’s ’n’ Roses/Crashdïet
Poäng: HHHHHHH
Recensent: Daniel Källmalm