Zex
Execute

Tracks
1 Execute
2 Moving On
3 Nowhere To Go Pt.1
4 Who You Are
5 Tell Me
6 Bite The Hand
7 Firepower
8 Eternal Torment
9 Dehumanize
10 Shot Down In Fire
11 Shine On


Band:
Gretchen - vocals
Jo - guitar
Chris- drums
Andreas - bass


Discography:
Fight For Yourself (2014)
Uphill Battle (2017)


Guests:


Info:

Released 2019-07-15
Reviewed 2019-09-04

Links:
bandcamp

Det var ju ett namn det också, och omslaget på tredje albumet Execute är ju ungefär av samma typ. Det känns lite sådär DIY som det ofta kallas, metal punk kallas det i pressmaterialet och punk är väl själva arketypen för hemmasnickeri – hemsnickrad rockmusik kanske man kan påstå, och det för tankarna tillbaka till punkens tidigaste era och man kan dra paralleller till många av banden som var med då.

Bandet har en kvinnlig sångare Gretchen som har bra energi och en röst som passar bra in i den enkla och lite skräniga punkrockiga ljudbild bandet har. Men det finns också inslag av lite mer melodiösa grejer, lite mer metalliska inslag och sådär. Hyfsat med variation för att vara ett album av enkel karaktär, speltiden känns också sansad och det går snabbt att ta sig genom albumet som finns på vinyl för den som vill ha en kul lieman i sin skivhylla.

Det är ett kul album tycker jag, det känns fräsigt och levande med driv och energi. Det är också ett kul album med mycket attityd och det bjuds på diverse avrättningar, avhumaniseringar och handbitande i låtlistan och alla låtar är ganska roliga, ingen sticker kanske ut över de andra men de är alla lustiga att lyssna på.

Punkigt och kul, underhållande och rivigt, allt man kan tänkas vilja ha när det handlar om hemsnickrad musik. Det är precis som man vill att punkrock ska vara, åtminstone nästan – det lyfter kanske inte riktigt hela vägen men det är bra och kan definitivt vara värt att kika närmare på, speciellt om man uppskattar punkrocken.

HHHHHHH

 

 

 

 

Label: Common People Records
Tre liknande band: Iron Dogs/The Ramones/The Capaces

Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english