Stonefield
Mystic Stories

Tracks
1. Falling Lies
2. Spirits
3. Darkness of Paradise
4. Light of Lies
5. Chalice of Your Mind
6. End of Time
7. Sunshine in Your Mind
8. Piccolo divertimento
9. The Eyes of the Dawn


Band:
Ebby Paduch - vocals
Juan Carlos Aneiros - Hammond & Keys
Manuel Rodriguez - guitars
Alberto Chenevard - bass
Brain Reber - drums


Discography:
The Eyes of Dawn (1987)
Light of Lies (1990)


Guests:


Info:

Released 2019-10-25
Reviewed 2019-11-19

Links:
bsc

Österrikiska Stonefield finns egentligen inte längre, Manuel Rodriguez som var en av skaparna av bandet när det begav sig fick för sig att ta sig an de gamla inspelningarna och gör en ny mix och mastring eftersom de aldrig blev riktigt nöjda med dem när de gjorde sina album i slutet av åttiotalet. Det är ett album som samlar material från bandets två album, det första kom 1987 och det andra 1990 – det hörs på albumet att det inte är helt aktuellt men jobbet med att fräscha upp det är ändå kompetent och ljudbilden är relativt snygg.

Det är ganska klassisk hårdrock och men kan nog dra paralleller till många klassiska band som Deep Purple, Rainbow, Uriah Heep, Black Sabbath, Fates Warning med John Arch på sång och många fler. Det låter lite daterat men har en skön produktion som gör att det trots allt samtidigt har en lite fräschare känsla än mycket annat liknande som ofta låter väldigt likriktat. Klassisk åttiotalssångare har de, hyfsad variation återfinns också på albumet och speltiden känns ganska sansad trots att det är material från två olika album – sådant är ju alltid positivt.

Schysst album, kanske att det finns ett par låtar som slutar lite skumt och några pauser mellan låtar som känns för långa och att det känns en aning daterat, det känns trevligt. Lite lagom nostalgi men ändå med en positiv känsla av att inte låta som allt annat. Det hade kanske varit trevligt med någon riktigt distinkt hitlåt som bara smäller till i fejset men det är solitt med genomgående positiva låtar istället. Sedan kan man ju förstås alltid fundera över poängen, kanske skulle materialet förblivit glömt, kanske är det tillräckligt bra för att man ska ge det nytt liv. Man kan åtminstone konstatera att Manuel givit dessa låtar ett nytt liv och de känns väldigt vitala för att vara så gamla.

Är det värt att köpa detta album då? Jag tror inte att det är ett album som kommer att göra dig besviken men du bör nog var nostalgiskt lagd för att jubla över det. Så om du drömmer om svunna tider, såsom så många andra i detta samhälle, kan det definitivt vara väl värt att kika närmare på detta album. Om du gillar den mer moderna ljudbilen som är fylligare, mer melodiös och storslagen kanske det inte känns lika spännande. Slutsatsen får ändå bli att Mystic Stories är ett schysst album.

HHHHHHH

 

 

 

 

Label: BSC
Tre liknande band: Rainbow/Black Sabbath/Uriah Heep

Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english