Rezet
Deal With It

Tracks
1. Behind Glass
2. Treadmill To Hell
3. Deal With It!
4. No Plan B
5. Thunder Raiders
6. Alone
7. Chaos In My Mind
8. MDPV
9. Dead Or White
10. Spiral Down
11. Pile Of Shards


Band:
Ricky Wagner - guitars/vocals
Bastian Santen - drums/bg. vocals
Heiko Musolf - guitars/bg. vocals
Bjarne Otto - bass/bg. vocals


Discography:
Have Gun, Will Travel (2010)
Civic Nightmares (2012)
Reality is a Lie (2016)
You Asked For It (EP 2017)


Guests:


Info:
Produced, mixed and mastered by Eike Freese
Assistant Engineer: Denny Meißner
Pre-production by Torben "Kalli" Kall

Released 2019-02-22
Reviewed 2019-03-15

Links:
rezet.de
youtube
reverbnation

metalville

Du får helt enkelt hantera det, så säger åtminstone det tyska bandet Rezet i titeln på sitt nya album. De påstår att den bästa musiken kommer spontant, vilket kanske är sant men jag är inte säker på den saken – kanske att idén till de bästa kommer spontant men det krävs nog en hel del arbete för att göra det riktigt bra därifrån. Enligt vad jag redan märkt när jag skrev om bandets senaste album är att de inte var alltför imponerande, Reality is a Lie var vad de hade knåpat ihop senast det begav sig och det var ett trist och meningslöst alster. Till detta album har lite medlemmar ändrats och det sägs att inget kommer att kunna stå i vägen för deras skutt upp på de internationella scenerna.

Deras musik handlar om thrash metal av mer traditionell skola, det skulle gå att jämföra dem med många olika band ur deras musikhistoria. Klämkäckt kan det vara, Metallicaiskt eller något sådant band. Inte direkt fantasifullt men bra producerat och jämfört med förra albumet tycker jag att detta känns som ett steg framåt med lite fräschare ljudbild och framförallt en lite mer varierad sådan med lite större djup och låtar som känns lite mer genomarbetade – kanske är detta album inte lika spontant även om bandet påstår att de bästa låtarna kommer spontant. Jag kan väl också säga att albumet nog hade kunnat vara en aning kortare även om speltiden i sig inte är speciellt lång.

Kul att jag får skriva om ett band som har med en antifascist-låt samtidigt som man i webbtidningarna idag fick läsa om en idiotisk fascist som mördade massor av folk bara för att de råkade tillhöra en religion som han inte gillade. Dead or White heter den låten och den är kanske bäst på albumet, min känsla är att det kanske är bättre att vara död än att leva i en värld med bara vita – åtminstone om de är som vissa. No Plan B är en annan låt jag gillar och överlag tycker jag att detta album är bra. Helt klart är det ett steg framåt jämfört med när jag recenserade dem senast, nu känns det ju faktiskt nästan relevanta, då kändes de ganska meningslösa – det är ett lyft kan man väl säga.

Om man gillar gammal hederlig thrash metal tycker jag att man ska kika lite närmare på detta album, det har nog en hel del man kan uppskatta om man tillhör den gruppen som gillar sådan musik. Så, min slutsats får helt enkelt bli att Rezet har tagit ett rejält steg framåt jämfört med förra albumet.

HHHHHHH

 

 

 

Label: Metalville
Tre liknande band: Megadeth/Metallica/Kreator

Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english