The Phantom of Phobos
From a Dead Channel / The Uninvited

Tracks
CD1 - From A Dead Channel
01. Collide
02. Phobia
03. Brother Mine
04. No Signal
05. Halloween
06. Made Of Stars
07. Of The Undead
08. Cydonia
09. Counterkarma
CD2 - The Uninvited
01. The Uninvited
02. Them
03. Dreaming Of Dying


Band:
I
II
XX
XIX


Discography:
Debut


Guests:


Info:
Mixed by Mirko Nosari
Mastered by Mika Jussila
Orchestral arrangements by composer Mattia Benedetti Vallenari

Released 2019-04-05
Reviewed 2019-08-23

Links:
https://thephantomofphobos.band
youtube
concorde

Fantomen av Phobos bjöd oss för ett tag sedan på sitt debutalster, ett album som kallas From a Dead Channel som också har en medföljande EP som kallas The Uninvited. Så finnarna från Phobos slår på stort med sitt första alster, och varför inte? Det kanske är lika bra att ta i ordentligt när man ändå släpper något. Omslaget kunde de dock lagt ner lite mer själ och hjärta i, det ser lite tråkigt ut men man ska inte förringa sci-fi-indikationerna som erbjuds både från omslag och diverse namn.

Musikaliskt hamnar det väl någonstans i cinematisk progressiv rock, kanske med lite känsla av mörker och rymd men inte våldsamt mycket. En del feminin sång och en del snubbig sång – inget speciellt på den fronten egentligen. Detsamma kan sägas om det musikaliska, men det är inte utan finurligheter och vissa fräsiga idéer. Däremot känns det lite platt, mer dynamik hade definitivt hjälpt och albumet känns lite väl långt – speciellt om man räknar in de tre spåren som EPn innebär.

Det är bra, jag gillar atmosfärerna och så vidare men albumet sticker inte riktigt ut, det fångar inte mig som lyssnare. Det finns stor potential hos bandet men det här albumet når inte upp i den potentialen, visst är det ett trevligt album men det är inte ett minnesvärt sådant och för att man ska anse att ett album är riktigt bra bör det vara minnesvärt. Men här sticker inget ut, inget spår fångar mig och det hade behövts för att detta album verkligen skulle sticka ut.

Gillar man de liknande banden är chansen hyfsat stor att man gillar detta album men jag kan inte garantera att man inte kommer att sakna en riktigt vass låt eller lite mer dynamik. Dock kan jag väl tillstå att det är ganska osannolikt att man kommer att ogilla detta album och inte alls lika osannolikt att man gillar det – det är ett trevligt men kanske inte alltför minnesvärt album från dessa fantomer med konstiga namn.

HHHHHHH

 

 

Label: Concorde Music Company
Tre liknande band: The Gathering/Nine Inch Nails/Faith No More

Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english