Massive
Rebuild Destroy

Tracks
1. Generation Riot
2. Long Time Coming
3. What You Gonna Do
4. Bullet
5. Roses
6. Face In The Crowd
7. Over And Out
8. Pieces
9. The Wrecking Crew
10. GettingHeavy
11. A Mile In My Shoes


Band:
Brad Marr – Vocals/Guitar
Ben Laguda – Guitar
Andrew Greentree – Drums
Brenton Kewish – Bass


Discography:
Full Throttle (2014)
Destination Somewhere (2016)


Guests:


Info:

Released 2019-02-01
Reviewed 2019-02-05

Links:
massiveoz.com
off yer rocka

Massiva australier är under min lupp idag, deras senaste album Rebuild Destroy är vad jag har ägnat en stor del av min tid åt de senaste dagarna. Det är bandets tredje album och det känns väl inte som att de lagt någon överdrivet lång tid på skapandet av omslagskonceptet eller på omslaget. Men samtidigt är väl omslaget ganska talande för den raka och pubvänliga rockmusik som bandet har att erbjuda, på något viss känns det klassiskt australiskt och utmärkt till grillfesterna i februari, om man bor i Australien förstås för här utanför är det tjugo minusgrader men det kanske är för varmt för grillandet i Australien för tillfället.

Det handlar om rak hårdrock i stil med många klassiska band, de har låtar med hyfsat ös och medryckande karaktär. Det är inga krusiduller utan bandet går rakt på sak och håller sig till ett klassiskt rockerkoncept, ett som många kommer att ha lätt att ta till sig. Dock kan man ju också till följd av det konstatera att vi inte direkt erbjuds något vi inte hört förr, generellt för rockerfans är väl sådant i och för sig inget problem utan kan snarare vara en fördel. Det är också faktiskt ett hyfsat varierat band för en genre som inte är så varierad och dessutom håller de en sansad speltid vilket sammantaget ger intrycket av ett fint balanserat album.

Ett bra album är det dessutom, ett som bör gå väl hem bland fans av denna genre. Det har kul låtar och känns underhållande, dock tycker jag väl att det likt många andra album jag hör saknar det där lilla extra. Det är bra men inte fantastiskt. Låtarna är bra men inte riktigt minnesvärda och så vidare. Ett album som kommer att gillas i rätt kretsar men säkerligen mest glömmas i andra kretsar. Personligen tycker jag väl mer om när band tänker lite mer utanför boxen men nostalgirock som denna kan ju vara underhållande en liten stund också.

Massive kommer väl knappast skapa massiva svallvågor i den musikaliska strömfåran men de kommer att underhålla, kanske främst på scen då de gör musik som lämpar sig perfekt för att spelas live. Det är kul, enkelt, underhållande och schysst. Kanske inte minnesvärt men tillräckligt kul för att underhålla den som lyssnar.

HHHHHHH

 

 

 

Label: Off Yer Rocka Recordings
Tre liknande band: Guns N’ Roses/Mötley Crüe/Rose Tattoo

Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english