Lightsabres
A Shortcut to Insanity

Tracks
1. From The Demon's Mouth
2. Breathing Fire
3. Cave In
4. Sweet Oblivion Of Sleep
5. Shot In The Head
6. Tangled In Barbed Wire
7. With Horns
8. No Light
9. Shark Eyes
10. Born Screaming


Band:
J. Strömshed - Guitar/Bass/Vocals
Anton Nyström - Session Drummer


Discography:
Demons (2013)
Spitting Blood (2014)
Beheaded (2015)
Hibernation (2016)


Guests:


Info:
Recorded and mixed by Anton Nyström at BD Pop Studios, Luleå, Sweden. Mastered by Tony Reed at HeavyHead Recording Co.
Artwork by Midori Hayashi

Released 2018-12-30
Reviewed 2019-01-15

Links:
bandcamp
medusa crush recordings

Idag blir det ljussablar och en genväg till galenskap, det är en obduktion på omslaget. Det kan väl knappast indikera något annat än något fantastiskt, eller kan det. Det tycks som att bandet gillar kassett, men det kommer också på vinyl och förstås i det digitala formatet. Om man tittar på omslaget indikerar det väldigt extrem metall om man ska tro logotypen. Lightsabres har i huvudsak varit ett enmansprojekt för John Strömshed och så vitt jag kan se har projektet redan fyra album i bagaget, detta är nummer fem, det första kom 2013. Anton Nyström står för trummandet på detta album, han har även stått för mixandet – men vad ska vi då påstå om detta album?

Stoner, grunge är väl vad det handlar om när det handlar om det musikaliska. Ganska dynamiskt tycker jag, lite skön budget känsla och ganska rivig atmosfär. De har beskrivits som Beck som spelar svartmetall, eller The Ramones jammandes med Nirvana – inte så tokiga liknelser skulle jag kunna påstå. Det sägs också i det medföljande mailet att albumet bringar sädesvätska och ståt, åtminstone om man använder googles korkade översättningstjänst, spunk and pomp stod det om du själv vill översätta till något annat mer träffande. Det är ett album med tio spår, hygglig variation, spunkig produktion och rätt schysst ös.

Kul album tycker jag, ingenting fantastiskt. Det är hyfsat fräscht också tycker jag, visst bygger det på mycket välbekant men görs på ett ganska personligt sätt. Sådant känns alltid positivt och det är underhållande att lyssna på med bra låtar och så vidare. Det är väl kanske inte så att jag har någon favoritlåt men jag tycker att låtmaterialet fungerar bra och att det inte finns några större svagheter att rapportera om. Jag tror att det är ett album som kan gå väl hem hos ganska många musikfanatiker, jag tycker definitivt att det är ett underhållande album.

Jag är kanske inte den mest imponerade men visst är det bra, dem som gillar det lite mer rått och mindre polerat kommer definitivt finna detta album högst tilltalande. Det är kul med dem som gillar att fäktas med ljussablar och så vidare, en bra genväg till galenskaperna kanske man skulle kunna påstå. Sädesvätska och ståt när det är som bäst.

HHHHHHH

 

 

 

 

Label: Medusa Crush Recordings
Tre liknande band: Blissful Stream/Tunga Moln/Queens of the Stone Age

Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english