Le Butcherettes
bi/MENTAL

Tracks
1. spider/WAVES ft. Jello Biafra
2. give/UP
3. strong/ENOUGH
4. father/ELOHIM
5. little/MOUSE
6. in/THE END
7. nothing/BUT TROUBLE
8. la/SANDÍA ft. Mon Laferte
9. struggle/STRUGGLE
10. dressed/IN A MATTER OF SPEECH
11. mothers/HOLDS ft. Alice Bag
12. sand/MAN
13. /BREATH


Band:
Teri Gender Bender - vocals, guitar, piano
Alejandra Robles Luna - drums
Rikardo Rodríguez-López - guitars
Marfred Rodríguez-López - bass


Discography:
Sin Sin Sin (2011)
Cry Is for the Flies (2014)
A Raw Youth (2015)


Guests:
Jello Biafra
Mon Laferte
Alice Bag


Info:
Produced by Jerry Harrison

Released 2019-02-01
Reviewed 2019-04-07

Links:
lebutcherettesofficial.com

youtube
rise records

Garagepunk från Guadalajara, kan det verkligen vara något? Numer är dock Le Butcherettes lokaliserade i El Paso för den som bryr sig om sådant, de har tre album i bagaget innan detta och en sångerska som kallar sig Teri Gender Bender – bara en sådan sak. Kul omslag, eller åtminstone ett som väcker viss nyfikenhet. Annars har de bytt producent till detta album, det sägs att det är för att ta ut en ny riktning och sådant är alltid positivt tycker jag – att låsa sig fast vid vad man tidigare gjort är inte bara tråkigt, det är också meningslöst och bidrar i slutändan till att man släpper tråkiga album. Nu vet jag inte hur bandets tidigare alster har låtit men detta är hyfsat spännande och en intressant musikalisk inriktning.

Musikaliskt är det relativt svårdefinierat, visst har det bas i det punkiga, rebelliska, upproriska men det har ett lite större djup och blandar in många musikaliska inslag. Kvartetten har hittat en kreativt intressant stil som lovar gott. Schysst produktion med bra dynamik och stark hitpotential i sin fräckt fräscha framtoning. Lite ojämn kvalité kanske. Sansad speltid annars och god variation – bra sångerska som verkar brinna för sina budskap vilket är utmärkt för en sångare på ett album som detta.

Jag gillar detta album, det känns lite som en mental kamp i musikalisk form, rå och ärlig, fräck och fräsch – nästan kanske lite våghalsig. Kanske inte alltid bra då det finns flera spår som kanske inte gör så mycket för helheten, likaväl som det finns ungefär lika många riktigt vassa spår. Det känns kanske lite experimenterande, som att de trevar sig framåt mot något som kan antingen vara spännande eller ointressant beroende på hur de väljer att ta avstamp från detta album. Men det är ett album jag definitivt tycker är värt att kika närmare på, jag kan kanske inte ge det ett högt betyg men det finns några riktigt vassa inslag som visar på att detta band har potential att bli riktigt spännande.

Lyssna bara på spiders/WAVES, strong/ENOUGH och struggle/STRUGGLE och du förstår vad jag menar, spela sedan igenom hela albumet och se dess bipolära karaktär som ger mig en ganska ambivalent känsla. Men på det hela taget är mitt intryck av detta album positivt och jag kan rekommendera att kika lite närmare på det om man gillar lite punkigare musik.

HHHHHHH

 

 

Label: Rise Records
Tre liknande band: Bosnian Rainbows/Antemasque/Crystal Fairy

Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english