Enter 6
Black Dolphin

Tracks
1. Director
2. Hate Blame
3. My Withered Hands
4. Precious
5. Those Like Me
6. I Walk Alone
7. All for Nothing
8. Lost
9. The Bitter End
10. Shamed


Band:
Alex Vexler - Guitar/Vocals
Andrija Skocic - Drums
Peter Beard - Bass


Discography:
Dreams (2000)


Guests:


Info:

Released 2019-03-29
Reviewed 2019-03-05

Links:
youtube

1998 var året då Enter 6 såg dagens ljus, gitarrist och sångare Vexler tillsammans med trumslagare Skocic bildade då bandet. De är från Sydney om du undrade. 2000 släpptes debuten Dreams, då också på eget bevåg precis som nu. Black Dolphin är bandets andra album, det skulle kunna vara namngivet efter ett ryskt fängelse där livstidsfångar av diverse extrema slag huseras, ett fängelse som fått sitt namn efter en skulptur av en svart delfin vid entrén. Sedan debuten har de fått en ny bassist och det sägs har påverkat deras musikaliska inriktning mer åt groove-hållet och med progressiva inslag.

Thrash metal med groove och progressiva inslag står det i beskrivningen och det är väl inte en helt galen beskrivning. Det är ganska skränigt sett till ljudbilden och jag tycker inte att produktionen känns något vidare, ljudbilden är ganska beige och känns billig. Inte mycket variation eller djup, rätt taskig sång också och trummandet låter märkligt och faktiskt inte heller speciellt smickrande. Kanske är bristen på skivbolag i detta fall en väldigt tydlig indikator på att bandet inte når upp till kvalitetskrav man kan ha. Det är åtminstone ett kort album, dock inte speciellt varierat.

Det här var ju ungefär lika roligt att lyssna på som att bli biten i högerhanden av en svart delfin med vassa tänder, men det saknar ju bett ur det musikaliska perspektivet. Nej, det är inget vidare och det är svagt på så många olika plan att det skulle ta för lång tid för att orka räkna upp dem alla. Dock kan man väl konstatera att det är generellt för svagt för att imponera, låtarna räcker inte till och produktionen är bedrövlig. Kanske skulle de stannat kvar i skymundan även fortsättningsvis eftersom detta känns knappast som ett album värt att vänta nästan 20 år på, om de nu hade några fans sedan debuten.

De lyckades nog inte lägga pusslet riktigt rätt trots att det tagit dem så lång tid att få fram de rätta bitarna, inte speciellt lyckat. Det kanske låter lite elakt mot bandet men jag vet faktiskt inte vem som ska gilla detta, det känns som en riktigt dålig demo från ett band som precis tagit sina första steg mot att skapa musik, något ofärdigt och som skär i öronen när man lyssnar. Enter 6 missar målet med flera meter, det här var verkligen uselt – är det ett skämt?

 

HHHHHHH

 

 

 

Label: Independent
Tre liknande band: Pantera/Faustus/Carnal Forge

Betyg: HHHHHHH (2/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english