Climate of Fear
The Onset of Eternal Darkness

Tracks
01. Rapture
02. The Cult of Retribution
03. Shadow & Flame
04. Centuries of Torment
05. Storming the Heavens
06. De Conflctu Noctis Aeternae Obruat
07. Slaves of Capital
08. From Enslavement to Extinction
09. Divide & Conquer


Band:
Owen Derrill - Bass
Alfie Armour - Guitar
Paul Williams - Vocals
George Bigneil - Drums
Sam Ellis Thompson - Guitar


Discography:
Holy Terror (EP 2018)


Guests:
Tommy Johansson - vocals tr. 4
Paul Logue - narration tr. 7
Patrik Selleby - vocals tr. 10


Info:
Recorded by Ronny Milianowicz
Mastered by Fascination Street Studios
Artwork by by Thomas Holmstrand

Released 2019-03-01
Reviewed 2019-07-05

Links:
bandcamp
demons run amok

Veonity släppte nyligen sitt tredje album Legend of the Starborn och det albumet har jag nu spelat mig genom ett par gånger. Och jag kan väl nämna att det är ett svenskt band och att deras tredje album har ett rätt kul skivomslag. Annars kan man väl nämna att en del välkända snubbar från den melodiösa metallen har varit med på sina hörn av detta album och det är ett konceptuellt album som fortsätter från det föregående albumet och det handlar om en historia av sci-fi karaktär med lite vikingar och utomjordingar.

Power metal, det är vad det handlar om. Klämkäck power metal. Det handlar om ganska bra energi och framförallt medryckande refränger, ganska typisk sångare för genren. Knappast nyskapande men bra producerat och med relativt väntad variation för ett album i denna genre. Det är också ett långt album där de tretton spåren kräver nästan sjuttio minuter för att ta sig igenom och det är definitivt lite väl långt – gott om tid att hinna tröttna skulle man nog kunna påstå.

Det må vara fantasilöst men nog är det ett ganska underhållande album med många trevliga låtar. Den som uppskattar power metal kommer med största sannolikhet att tycka om detta trevliga album, jag tycker själva att det är ett kul album att lyssna på med sina klämkäcka och underhållande låtar. Det är definitivt värt att kolla upp för den som gillar power metal-genren. Även om jag som kritiker knappast kan hylla det överdrivet mycket med tanke på att det inte direkt erbjuder något vi inte redan hört många gånger förr, andra band har dessutom gjort det bättre.

Veonitys tredje album är inte så tokigt, power metal-fans ska definitivt kika närmare på det. Du ska dock inte förvänta dig att få ett album som sticker ut på något sätt, det är ett solitt power metal-album som aldrig riktigt lyfter till de där högsta höjderna. Avslutningen är nog bäst på ett album som knappast lär göra någon power metal-fanatiker besviken. Kort och gott.

HHHHHHH

 

 

 

 

Label: Demons Run Amok
Tre liknande band: At The Gates/Carcass/Arch Enemy

Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english