Cane Hill
Kill the Sun

Tracks
01. 86d – No Escort
02. Empty
03. Save Me
04. Kill the Sun
05. Acid Rain
06. Smoking Man


Band:
Elijah Witt - vocals
James Barnett - guitar
Ryan Henriquez - bass
Devin Clark - drums


Discography:
Cane Hill (EP 2015)
Smile (2016)
Too Far Gone (2018)


Guests:


Info:

Released 2019-01-18
Reviewed 2019-02-04

Links:
wearecanehill.com
youtube

rise records
Cane Hill heter ett band som vi skriver om idag, ett band som dödar solen. Det är ett band med en EP och två album i bagaget, senaste albumet kom 2018. Detta nya alster är en EP med sex spår som omfamnar den mjukare och konstigare sidan av sin musik. De kommer med mörk, skruvad semiakustisk musik, åtminstone om man ska tro pressmaterialet. Snyggt omslag med en förmörkad sol och snygga färger, intressant kanske man kan påstå.

Musikaliskt kommer man väl att tänka på sådant som Alice in Chains, lite grunge kanske, lite halvakustiskt, modern rock/metal kanske det kan beskrivas som. Sex spår med ganska bra variation, ofta ganska lågt tempo, en lite lugnare sida det musikaliska. Bra variation och de håller allt kort och koncist, relativt fräscht utan att för den skull kännas speciellt nyskapande eller unikt. Jag kan väl också tycka att ett lite större djup inte hade varit av ondo, kanske ett mer dynamiskt intryck hade varit av värde.

Jag tycker att detta är en schysst EP med trevliga låtar, kanske ingen av dem kan beskrivas som alldeles fantastisk men det är bra låtar. Den som gillar bandet sedan tidigare kommer att uppskatta denna EP, som jag för övrigt tror kommer att gå väl hem hos en ganska bred publik. Kanske att det där sista lilla extra saknas och ingen av låtarna sticker som sagt ut men jag skulle nog vilja påstå att titelspåret är favoritspåret, åtminstone är det spåret som känns mest minnesvärt.

Kort och gott kan jag väl säga att det är en bra EP med trevliga låtar, det kanske inte är sex spår som förändrar musikvärlden men visst är det sex trevliga spår. Så om du gillar Cane Hill tycker jag nog att du ska ta dig en närmare titt på denna EP, som kan framhållas som riktigt trevlig även om den inte släcker solen.

HHHHHHH

 

 

 

Label: Rise Records
Tre liknande band: Alice In Chains/P.O.D/Il Nino

Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english