0N0
Cloaked Climax Concealed

Tracks
1. The Crown Unknown
2. Hidden In The Trees (Sail this Wrecked Ship)


Band:
S - Vocals
A - Guitars, Vocals
T - Guitars, Vocals, Programming


Discography:
Cyberjunk's Not Dead (EP 2007)
End / Upon the Throne of Hell (EP 2008)
Path (2011)
Plus Ultra (EP 2012)
Reconstruction and Synthesis (2016)


Guests:


Info:
Recorded and mixed at Lu69 Studio
Edited at Pulp Studio, Bratislava.
Mastered at Sludge Studios by Simon Hawemann
Cover art by Viral Graphics
Logo and layout by Lenka Hamosova

Released 2019-03-03
Reviewed 2019-03-25

Links:
bandcamp
youtube
transcending obscurity

Slovakisk musik, det är inte varje dag vi stöter på saker från den nationen men här har vi ett band som släpper en två spår lång EP, eller sjutummare för den som gillar den beteckningen. De kommer för övrigt på ett indiskt bolag, är det inte fantastiskt med globaliseringen? Men det är förstås inte nationaliteter vi på Hallowed bryr oss i, det är musiken och albumen, detta är svart med ett intressant mönster. Jag skulle nog vilja påstå att det ser ganska spännande ut. Men är det spännande?

Det är bara tolv minuter långt, på ett ungefär. Det är fördelat på en varsin sida av en sjutummare eller i två spår i digitalt format beroende på vilken variant du uppskattar. Och det kan musikaliskt beskrivas som en rejäl syratripp in i något främmande parallellt landskap, lite fuzzig doom kanske man kan säga om man vill klistra på någon mer vedertagen etikett på det hela. Ganska spännande, ganska mörkt, hyfsat kreativt och inte alltför förutsägbart. Men bara två spår, och bara tolv minuter så man hinner kanske inte riktigt komma in i det – kanske är det mer av en liten aptitretare inför ett kommande album.

Det är spännande, och det är bra. Men man vill ha mer, det känns ofullständigt, tomt nästan och så måste man starta om och då blir det snabbt lite tjatigt. Det känns kreativt och intressant, snyggt producerat – det är intressant skulle man kunna säga och det känns som att det lovar väldigt gott inför ett kommande album och det är kanske som en liten aptitretare inför ett sådant som vi ska se denna lilla EP, som en försmak inför vad som komma skall.

Slovakerna har helt enkelt hittat ett intressant recept för spännande musik och med dessa två fina spår har de en väldigt fin plattform för ett intressant album. Så nu är det bara att vi inväntar detta album och till dess kan vi ju alltid låta dessa två spår på denna lilla EP snurra ett par varv lite då och då. Det är väldigt snyggt men jag skulle vilja ha mer.

HHHHHHH

 

 

 

 

Label: Transcending Obscurity Records
Tre liknande band: Godflesh/Scorn/Drug Honkey

Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english