Senses Fail
If There Is Light, It Will Find You

Tracks
1. Double Cross
2. Elevator to the Gallows
3. New Jersey Makes, the World Takes
4. Gold Jacket, Green Jacket...
5. First Breath, Last Breath
6. Ancient Gods
7. Is It Gonna Be the Year?
8. "You Get So Alone at Times That It Just Makes Sense"
9. Orlando and a Miscarriage
10. Shaking Hands
11. Stay What You Are
12. If There is Light, It Will Find You


Band:

Buddy Nielsen - Vocals
Gavin Caswell - Guitar
Greg Styliades - Bass
Chris Hornbrook - Drums
Jason Milbank - Guitar


Discography:
Let It Enfold You (2004)
Still Searching (2006)
Life Is Not a Waiting Room (2008)
The Fire (2010)
Renacer (2013)
Pull the Thorns from Your Heart (2015)


Guests:


Info:
Produced by Beau Burchell

Released 2018-02-16
Reviewed 2018-03-22

Links:
sensesfail.com

pure noise records

Positiv titel på Senses Fails nya album som dock avhandlar en del mörkare teman, ett väldigt personligt album för sångare Buddy. Det är även ett album som tar jänkarna mer i riktning mot sina musikaliska rötter, och ett album med ganska kul skivomslag. Det är ett album som känns lätt att ta till sig och lätt att tycka om med enkel punkig rockmusik som visar upp ett gott driv och mycket energi. Ganska mörkt lyriskt men det går en ådra av positivism genom albumet.

De beskrivs som post hardcore av vissa men jag tycker att de musikaliskt kan beskrivas som punkig rockmusik eller modern punkrock. Det är enkel rockmusik med en ungdomlig framtoning, bra energi, enkla låtar med tydliga refränger, inga konstigheter bara energisk rock helt enkelt. Lyriken berör lite mörkare teman för den som lyssnar på den, musiken känns dock som jag redan berört övervägande positiv. Kanske inte det mest nyskapande jag hört, låtmaterialet är av den variation man kan förvänta sig och de 45 minuterna skivan pågår känns precis lagom för ett album av denna karaktär.

Det är ett bra album, inledande singelspåret Double Cross sätter an en bra ton för albumet och är ett schysst spår. Faktum är att alla spår på albumet håller bra klass och den enda svaghet jag kan se är väl bristen på originalitet, bandet är ju känt så de kommer märkas men ett album som detta sticker väl egentligen inte ut speciellt mycket stilistiskt. Och på detta trevliga album skulle jag vilja påstå att det avslutande titelspåret är det vassaste, så det avslutas snyggt vilket betyder att man lätt överväger ett lite högre betyg. Dock håller jag betyget i mitten av skalan och kan påpeka att ni som gillar bandets tidigare alster och den här typen av musik säkerligen kommer att ställa er väldigt positiva till detta album.

Positivt betyg för Senses Fail, kanske inget fantastiskt men det låter bra och är ett underhållande. Bra låtar överlag och skön punkig ungdomlig rockmusik, definitivt ett album man enkelt kan lyssna på. Rekommenderas för bandets fans, kanske speciellt för dem som drömt om att bandet ska skapa musik i samma format som på sina första album. Också rekommenderat för dem som gillar den här typen av musik, eller den som brukar ta hissen till galgen.

HHHHHHH

 

 

 

Label: Pure Noise Records
Tre liknande band: Jimmy Eat World/The Get Up Kids/The Promise Ring

Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english