Reece
Resilient Heart

Tracks
1. Any Time At All
2. Wicked City Blues
3. Karma
4. Desire
5. I Don't Know Why
6. Two Coins And A Dead Man
7. Ain't Got The Balls
8.Forest Through The Trees
9. Perfect Apocalypse
10. Live Before You Die


Band:
David Reece - vocals
Marco Angioni - Guitar
Martin J. Andersen - guitar
Malte Frederik Burkert - bass
Sigurd J. Jensen - drums


Discography:
Universal Language (2009)
Compromise ‎(2013)


Guests:


Info:
Recorded at Death Island Studio in Denmark
Produced by Marco Angioni

Released 2018-11-09
Reviewed 2018-12-02

Links:
blitzkriegmusic.com
youtube
mighty music

David Reece bjuder oss på ett nytt album, Resilient Heart kallas det och kanske kan det beskriva honom själv med lång och strävsam musikalisk erfarenhet från band som Accept, Bangalore Choir med flera. Denna gång har han ett gäng danska musiker bakom sig, musiker från bandet Meridian står för instrumenterandet medan Reece själv står för sånginsatsen. Frågan jag ställer mig är vem som stod för omslaget, för jag kan inte direkt påstå att jag är speciellt imponerad.

Albumet kan beskrivas som ett klassiskt hårdrocksalbum, heavy metal kanske man också kan säga – inte direkt olikt det vi hört Reece göra förr i sina andra projekt. Produktionen kan man väl inte ha speciellt mycket att anmärka på, den är modern och snygg med bra ljudbild även om det knappast är något som sticker ut och det gäller även selektionen av låtar som inte direkt överraskar. Men precis som vanligt sjunger Reece bra och det är väl kanske det starkaste albumet har att erbjuda, tillsammans med en sansad speltid.

Visst är det bra, det är medryckande och klassiska hårdrockarlåtar. Det bryter knappast ny mark men det är bra gjort, låtarna är trevliga att lyssna på och så vidare. Den som gillar vad Reece gjort tidigare kommer säkert att gilla även detta album, jag kan tycka att det är tilltalande på flera olika sätt även om det kanske inte glänser eller sticker ut. Det är ett ganska klassiskt hårdrockaralbum som trycker på de typiska knapparna som så många andra band och artister gjort tidigare. Så man kan ju anmärka en del på originalitet och fantasi men de gör vad de gör bra så man ska väl kanske inte klaga alltför mycket.

Ett okej album helt enkelt, eller man kanske snarare ska beskriva det som ett bra album. Jag tycker att Resilient Heart är ett trevligt tungmetallalbum med trevliga låtar, ett som säkerligen inte kommer att göra alltför många fans besvikna även om det knappast heller kommer att gå till världshistorien.

HHHHHHH

 

 

Label: Mighty Music/Target
Tre liknande band: Reece Kronlund/Accept/Bonfire
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english