Luca Princiotta Band
Rough Blue

Tracks
01. On Board
02. Shake The Cake
03. What It Takes
04. When Everyting’s Right
05. The Guest
06. Nothing But This
07. Rough Blue
08. A Good Life Ahead
09. Ain’t No Love
10. We Need Time


Band:
Luca Princiotta - guitar
Matteo Bertini - vocals
Gian-Andrea Costa - bass
Rocco Lombardi - drums


Discography:
Debut


Guests:


Info:
Produced by Luca Priniciotta
Mixed by Stefano Scenini at Stairway Recording Studio, Switzerland
Mastered by George Nerantzis
Artwork by Fabio Bonetti
Photos by Reto Albertalli

Released 2018-05-25
Reviewed 2018-05-20

Links:
lucaprinciotta.com
youtube
metalville


Luca Princiotta är till vardags gitarrist hos Doro där han spelat sedan 2008, han har också hörts med diverse andra artister som Blaze Bayley Uli John Roth och så vidare. Nu släpper han sitt första soloalbum som fått titeln Rough Blue och har tio låtar av diverse bluesig hårdrockkaraktär och det är ett album jag har lyssnat på några gånger nu.

Utan att överdriva kan jag väl konstatera att detta är ett album som passar i en beskrivning som lyder klassisk bluesig hårdrock med hygglig variation och så vidare. Lite instrumentala låtar, några fräcka solon får vi också höra – en ganska fräsch ljudbild tycker jag. Modern hårdrock, bra sångare har de också vilket gör Rough Blue till en kvalitetsproduktion och ett album som kan nå en ganska bred publik med rätt exponering, det är tillräckligt lätt att ta till sig och bra nog för att lyckas med en sådan sak och lär knappast skrämma iväg någon publik.

Chansar man på Lucas album tror jag inte att man kommer att bli besviken, det är ett väl producerat album med bra låtar. Videospåret Nothing But This Song är nog det bästa men också de inledande spåren är väldigt tilltalande i mitt tycke. Jag gillar detta album, det håller god klass och det är lätt att tycka om. För den som uppskattar den bluesigare hårdrocken med passion och med stor musikalisk kompetens. Det är ett kul album helt enkelt, kanske inte nyskapande eller fantastiskt men snyggt, modernt och bra.

Att skriva så mycket mer om detta album är inte speciellt enkelt, jag kan rekommendera att man kikar på det ifall man gillar band som nämns i denna recension. Rough Blue är ett kul album, kanske inte fantastiskt men kul nog för att man ska vilja spela genom det ett par gånger – tummen upp för Luca.

HHHHHHH

 

 

 

Label: Metalville
Tre liknande band: Doro/Chris Caffery/Uli John Roth

Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english