Lizzies
On Thin Ice

Tracks
1. Like An Animal
2. No Law City
3. I'm Paranoid
4. Playing With Death
5. Real Fighter
6. Talk Shit And Get Hit
7. Final Sentence
8. Rosa Maria
9. World Eyes On Me
10. Love Is Hard
11. The Crown


Band:
Elna - Vocals
Patricia - Guitar
Marina - Bass
Dani - Drums


Discography:
Good Luck (2016)


Guests:


Info:
Produced by Ola Ersfjord
Mastered by Magnus Lindberg

Released 2018-10-05
Reviewed 2018-09-25

Links:
youtube
bandcamp
the sign records

På tunn is befinner sig spanska bandet Lizzies när de släpper sitt andra album som följder deras album Good Luck från 2016, ett album som nådde högt på spanska topplistan och har hyllats lite här och där. Så nu kanske de har höga förhoppningar om en liknande framgång nu, men av titeln att döma kanske de är på tunn is. Det är åtminstone ett album med kul skivomslag, klassiskt stuk som får en att tänka tillbaka på tider som sedan länge varit över – det är det här med nostalgin som så många uppskattar. Samma nostalgiska skimmer lyser över musiken som bandet har att erbjuda, så den som väntar på något nytt och fräscht kommer inte finna det här.

Återblickande rockmusik alltså, hyfsad energi, ett tjejband som påminner om en del andra liknande band jag skrivit om förr. Klassisk hårdrock inspirerad av de stora, och det är inte speciellt nyskapande. Lite klämkäcka refränger och så vidare, jag gillar sångerskan, hon har energi och klass. Också bra att det håller allt kort och koncist med hyfsad variation även om de aldrig avviker från den inslagna vägen. Man kan definitivt önska sig lite mer överraskningar och lite mer nya fräcka idéer, men det kan ändå beskrivas som ett välgjort album.

Inte kanske det mest fantastiska eller övertygande albumet jag hört, inte ens i genren. Men det låter ändå bra, albumet är underhållande och den som gillat bandets tidigare alster eller de liknande banden bör definitivt ta sig en närmare titt – chansen är stor att det kan falla i smaken. Dock ska jag väl tillägga att chansen inte är obefintlig att albumet kan kännas ganska intetsägande för den som konsumerar stora mängder musik för hur bra den än spelar nostalgikortet så kan jag inte påstå att Lizzies sticker ut på något sätt.

Solitt album, så kan man väl sammanfatta intrycket av detta album. Låtarna är bra, albumet är bra men det är inte ett album som sticker ut eller överraskar så risken måste påstås vara ganska överhängande att det kommer att drunkna i bruset. Och med det sista påståendet kan jag avsluta denna text med att konstatera att On Thin Ice är ett schysst album och att isen under bandet är mer solid än titeln indikerar.

HHHHHHH

 

 

 

Label: The Sign Records
Tre liknande band: Sister Sin/Heavy Tiger/The Dirty Denims
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english