Leonore S. Fingers
All Things Lost on Earth

Tracks
1. My Name Is Snow
2. Lakeview's Ghost
3. Rebirth
4. Ever After
5. Luciferines
6. Epitaph
7. My Schizophreniac Child
8. Decadence Of Seasons
9. All Things Lost On Earth
10. Ascension


Band:
Federica Lenore Catalano - vocals, acoustic guitars, guitar synth
Patrizio Zurzolo - electric guitars, guitar synth
Natale Casile - bass
Gianfranco Logiudice - drums


Discography:
Inner Tales (2014)


Guests:
Anna Murphy - keyboards, synth and hurdy-gurdy


Info:
Recorded with Anna Murphy’s supervision at Soundfarm Studio
Cover by Max Winter

Released 2018-03-23
Reviewed 2018-04-10

Links:
youtube
my kingdom music

Sångerskan sjunger att hon heter snö i albumets inledande titel. Albumet som är italienska bandet Leonore S. Fingers andra album som kallas All Things Lost on Earth, ett album som följer fyra år efter debuten. Riktigt snyggt skivomslag lär väl vara det som slår köparen först men det finns fler saker att tycka om när det handlar om denna italienska kvartett vars namn härstammar från fantasikaraktärer och som frontas av Federica med en väldigt dramatisk och finstämd stämma. Det handlar faktiskt om ett album som på många sätt är lika snyggt musikaliskt som det är på omslaget.

Nordiskt mörker bjuder de på, det handlar om mörk och melankolisk gotisk metall med kvinnlig sång. Fin och riktigt bra sång tycker jag, dessutom är albumet riktigt bra producerat – det finns definitivt mycket att intresseras utav. Ljudbilden är fräsch och spännande, ganska drömsk och dramatisk skulle jag nog vilja beskriva den som. Kanske inte ett överdrivet varierat album utan alla låtar går i ganska långt tempo med finstämd sång och melankolisk atmosfär, tänk The Gathering om du vill ha en bra referens på något liknande. Med det i åtanke är det bra att de håller speltiden relativt sansad även om det kanske inte varit helt fel att ta bort något av de tio spåren.

Optimal produktion, omslag och utförande men inte ett optimalt resultat – så kanske man kan beskriva mitt intryck av detta album. Det känns spännande, det känns dramatiskt, det känns riktigt bra när jag börjar lyssna men för var gång jag spelar detta album finner jag att mitt intresse falnar alltmer. Det är en snygg yta men det saknas lite djup, det saknas något riktigt fängslande på detta album som är en trevlig upplevelse att lyssna på men som också kanske passar allra främst som lite av bakgrundsmusik där man inte till fullo fokuserar på musiken. Vad som kanske främst saknas är ett gripande spår, något som definierar albumet förutom den riktigt bra sången och produktionen. Den som gillar den kvinnofrontade gotiska metallen bör dock utan tvekan undersöka detta album.

Wow-upplevelse som kommer av sig, blir mitt bestående intryck av detta album. Det låter bra och första gången jag hörde det trodde jag att det skulle vara ett sådär hänförande album som vissa band i denna lite mörkare melankoliska sinnesstämning lyckas förmedla – de har definitivt alla ingredienser för att skapa något fantastiskt, även om de inte riktigt lyckas denna gång. All Things Lost on Earth är ett fint album, både att titta på och att lyssna på men det hade kanske kunnat vara lite mer äventyrligt och dynamiskt.

HHHHHHH

 

 

 

 

 

 

Label: My Kingdom Music
Tre liknande band: Anathema/Antimatter/The Gathering
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english