Last Legion
Krutdoft

Tracks
1. With Hatred and Assault Weapons
2. Rise of the Necrons
3. Starvation and Disease
4. Krutdoft


Band:
Christian Larsson - Guitars
Andreas Schütz - Bass
Tomas Jeppsson - Drums
Olle Olsson - Vocals


Discography:


Guests:


Info:
Recorded in Last Legion’s Rehearsal Room
Mixed and mastered by Christian & Tomas
Artwork by Olle Olsson

Released 2018-06-11
Reviewed 2018-09-16

Links:
bandcamp
youtube

Krutdoftande thrash-/dödsmetall är vad som erbjuds när Last Legion kommer med en ny demo, deras tredje demoskiva som kommer i flott digipak. Bandet från Skövde har bland annat sångare Olle från hyllade bandet Seedna i sin laguppställning. Gitarrist Christian beskrev bandet som old-school thrash/death metal vilket tycks vara en gängse beskrivning av bandets musik. Det är en EP med fyra spår som avslutas med titelspåret och inleds med hat och kraftfulla vapen. Det sistnämnda är förstås inget som jag besitter, men kanske en och annan syrlig formulering ifall jag inte tycker om det jag lyssnar på – så vad finns det då att säga om Last Legion från Skaraborg?

Rivigt och ösigt tycker jag att musiken kan beskrivas som, klassisk thrash eller dödsmetall så kanske inte så mycket unikt på den skalan. Bra energi och ljudbild, kul att det blir lite på svenska i avslutande spåret. Skönt rivig sång tycker jag och det känns överlag som ett välgjort alster. Kanske inte något som sticker ut speciellt mycket ur det kreativa perspektivet, ganska typiska låtar för genren och så vidare. Bara fyra låtar blir ju också lite kort, det känns som att det hade varit mer positivt med ett album som bjuder på kanske det dubbla antalet låtar men det är kanske för att jag inte är speciellt förtjust i EP-formatet.

Underhållande och lite gammeldags, för dig som gillar det lite mer traditionella i thrash-/dödsgenren. Så kanske man skulle kunna sammanfatta krutdoft, ett krutosande och rejält album med bra energi, bra driv och kraft. Det känns onekligen som en spännande skiva som mycket väl kan indikera ett stort steg mot en spännande musikalisk resa. Dock ska man ju vara medveten om att det är oerhört svårt att göra sig ett namn inom musiken idag och kanske skulle de behöva ta ytterligare något steg i sitt låtskrivande innan de är där. Jag gillar Krutdoft, inte lukten av krut men Last Legions trevliga lilla EP som definitivt kan vara värd att kika närmare på för den som gillar den klassiska thrashmetallen.

Trevlig demo, ganska spännande band som jag tycker kan vara värt att kika lite närmare på. Krutosande och kul, fyra tungviktarlåtar som underhåller får bli min sammanfattning av denna skiva.

HHHHHHH

 

 

 

 

Label: Independent
Tre liknande band: Darkane/Legion of the Damned/Death Angel
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english