I am Noah
Final Breed

Tracks
1. The Abandoned
2. Crystal Eyes
3. Born To Lose
4. Blinded By Abundance


Band:

Sö̈ren Frechen - Vocals
Tim Schwenk - Guitar
Daniel Zehren - Guitar
René Breinbauer - Bass
Marius Greif - Drums


Discography:
The Verdict (2016)


Guests:


Info:
Production by Aljoscha Sieg at Pitchback Studios
Artwork by Lenore Ani

Released 2018-01-12
Reviewed 2018-01-24

Links:
bastardized

Jag är Noah kallar sig detta band från Tyskland ett band som släppte sitt första album 2016 och nu bjuder de oss på knappt sjutton minuter lång EP. Final Breed kallas denna EP som har ett ganska snyggt och spännande omslag och bandet beskrivs som mer moget och mer motiverat än någonsin tidigare – kanske inte så svårt när de inte gjort så mycket tidigare.

Aningen fräscht kanske, modern metal/metalcore med ett ganska bra utrymme för melodier och hyggligt medryckande refränger. Sången kan bli lite enformig med metalcore-vrålande ganska mycket i samma tonläge, produktionen är annars modern och snygg. Inte speciellt mycket variation genom de fyra spåren men då det är kort och koncist tänker man inte sådär överdrivet mycket på den saken.

Positivt överlag, skulle kunna vara ett sätt att sammanfatta mina intryck av denna korta EP. Jag tycker att låtarna är bra överlag, trevliga och välkomponerade. Dock är de inte överdrivet minnesvärda och det saknas något som verkligen griper tag i mig. Det inledande singelspåret The Abandoned är kanske det spår som trots allt är närmast och det sätter an en bra ton för resten av denna EP även om jag som sagt saknar det där lilla extra.

På det hela taget är det en schysst EP, för den som gillar modern metal/metalcore är det nog något att titta närmare på. För oss andra finns det bättre alternativ även om jag inte tror att någon kommer att bli besviken ifall de skulle införskaffa denna schyssta EP.

HHHHHHH

 

 

Label: Bastardized Recordings
Tre liknande band: Architects/August Burns Red/Miss May I

Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english