Galactic Empire
Episode II

Tracks
01. March of the Resistance
02. Scherzo for X-Wings
03. Hyperspace
04. The Droid Invasion and the Appearance of Darth Maul
05. Kylo Ren Arrives at the Battle
06. Love Pledge and the Arena
07. Rey's Theme
08. The Departure of Boba Fett
09. The Emperor
10. Into the Trap
11. The Battle of Yavin (Launch from the Fourth Moon)


Band:

Boba Sett - drums
Bass Commander - bass
Dark Vader - lead guitar
Kyle Ren - guitar
Red Guard - guitar


Discography:
Galactic Empire (2017)


Guests:


Info:

Released 2018-05-04
Reviewed 2018-05-08

Links:
galacticempireofficial.com

youtube
rise records

Fjärde maj blir mycket roligare ur Star Wars-synpunkt om man tar det på engelska. Men givetvis är kraften med oss när vi tar oss an den mörka sidans galaktiska imperium och deras andra episod. En episod som olikt filmerna inte fått någon undertitel, kanske för att det lånas friskt från alla episoder. För er som inte känner till detta galaktiska imperium så är det filurer från kraftens mörka, eller kanske murkna, sida som försöker ta över världen genom att spela hårdrock genomsyrad av just den mörka sidan av denna mystiska kraft som genomsyrar Star Wars-filmerna. Så för en stund har de lämnat sin turnédödsstjärna för att spela in ett nytt album av instrumental progressiv metall som passar utmärkt som soundtrack för din mentala Star Wars-film som utspelar sig i ditt medvetande när du blundar.

Kan man kalla det kraftfullt? Kraften finns i alla fall med i riffen och tempot som deras fingrar dansar över strängarna, men också i att det lånas från Williams soundtrack och vi får höra välbekanta teman som Imperial March och huvudtemat med flera dyka upp här och där under albumets gång, det känns väldigt mycket Star Wars-äventyr kan jag tycka. Det kan också vara så att kraften är med den som stått för produktionen för den håller bästa klass, ljudbilden är snyggt melodiös och lagom metallisk men framförallt episk av samma klass som ett fullfjädrat äventyr ur filmens värld även om det kanske inte alltid känns som musik från den mörka sidan av kraften men kanske är det så de förför sina Sith-krigare.

Det här ju definitivt av högre kaliber än de mesta i filmväg jag sett med Star Wars-anknytning, det är fräckt, kul, lite lagom löjligt och väldigt underhållande med fräscha tolkningar av något inte helt nytt och fräscht. Och hade nu Luke behövt fajtas med detta galaktiska imperium istället för det han ställs mot i filmerna hade nog utfallet varit något annat än det blev. Inga lurviga varelser hade kunnat knäcka Dark Vader, Boba Sett, Kyle Ren eller de andra – de hade blivit pälsmössor och Luke hade fått finna sig i att bli blixtrad till döds av en ful kejsare. Det hade kanske inte rönt samma framgångar så det kanske är tur att detta galaktiska imperium bara behärskar den mörka sidan av musikens kraft.

Så, om du har en dålig känsla om detta kan jag bara påpeka att du inte ska underskatta den mörka sidan av kraften, och med det sagt kan jag bara ta min ljussabel och göra mig redo för att införskaffa mig detta på vinyl vilket kan vara en utmaning i sig. Riktigt kul album, köp det och låt kraften vara med dig i hörlurarna eller högtalarna.

HHHHHHH

 

 

 

Label: Rise Records
Tre liknande band: Between the Buried and Me/John Williams/Century

Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english