Dion Bayman
Batter Days

Tracks
1. Ready For The Real Thing
2. Rise And Fall
3. Better Days
4. The Best Times Of My Life
5. Leap Of Faith
6. Fallin' For You
7. Pieces
8. Out Of Mind Out Of Sight
9. Cold
10. If I Could


Band:
Dion Bayman


Discography:
Smoke and Mirrors (2013)
Afterburn (2014)
Don't Look Down (2016)


Guests:


Info:
Produced, arranged, mixed & mastered by Dion Bayman
Graphics & design by Aeglos Art

Released 2018-09-21
Reviewed 2018-10-02

Links:
dionbayman.com

youtube
art of melody

Bättre dagar är vad som erbjuds när Australiske Dion Bayman kommer med ett nytt album, ett album som fått ett hyfsat kul skivomslag och ett gäng låtar. Det är Baymans fjärde album och det är enligt Bayman själv det mest välljudande album han producerat och hans säger sig vara väldigt stolt över albumet. Men om ni undrar över om sanningshalten i hans påstående om mest välljudande så kan jag inte svara då detta är första gången jag hört Bayman, men det kanske kan vara värt att göra lite mer research när jag har tid.

Melodiös rock, radiorock, melodiös hårdrock, AOR, poprock, eller något annat i den stilen kan man väl enklast beskriva det som. Det finns en uppsjö av artister som kan beskrivas som liknande, det är klämkäck rockmusik med starka melodier och refränger. Bra sång och bra musicerande av Bayman som gör allting själv och han gör det riktigt bra. Inga musikaliska överraskningar om man säger så, även ett ganska typiskt urval av låtar som är lätta att ta till sig och lätta att tycka om. Det känns som ett album som bör gå hem i breda kretsar, de är också vettiga nog att hålla det kort med tio låtar och en sansad speltid.

Det är ett kul album detta, jag gillar det skarpt då det har ett gäng riktigt kul och vassa låtar. Men visst kan man anmärka på bristen av unika idéer eller låtar men när det görs riktigt bra blir det inte lika påtagligt och man kan ha mer överseende med det även om det givetvis påverkar albumets absoluta styrka och genomslagskraft. Jag tycker definitivt att Baymans nya album Better Days är väl värt att kika närmare på om man gillar klämkäck rockmusik. Svagheter är väl den musikaliska fantasin, styrkan är vassa låtar där min favorit nog är The Best Times of My Life, Pieces är också ett extra schysst spår. Jag skulle dock vilja påstå att hela spårlistan är riktigt vass och det finns inga svagheter i spårlistan.

Ett höjdaralbum som bör gå hem hos de allra flesta som gillar schysst och klämkäck rockmusik, så därför kan jag väl helt enkelt bara dra slutsatsen att det är ett rekommenderat album. Det kanske innebär att fjärde albumet är ”better days” för Herr Bayman – det är värt att kolla upp.

HHHHHHH

 

 

 

 

 

 

Label: Art Of Melody Music
Tre liknande band: Bon Jovi/Richard Marx/Bryan Adams
Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english