Blessthefall
Hard Feelings

Tracks
1. Wishful Sinking
2. Find Yourself
3. Melodramatic
4. Feeling Low
5. Cutthroat
6. I'm Over Being Under(rated)
7. Sleepless in Phoenix
8. Keep Me Close
9. Sakura Blues
10. Welcome Home


Band:

Matt Traynor – drums, percussion
Jared Warth – vocals
Eric Lambert – lead guitar, backing vocals
Beau Bokan – vocals, keyboards
Elliott Gruenberg – rhythm guitar, backing vocals


Discography:
His Last Walk (2007)
Witness (2009)
Awakening (2011)
Hollow Bodies (2013)
To Those Left Behind (2015)


Guests:


Info:
Produced by Blessthefall, Tyler Smyth, Matt Good, Howard Benson

Released 2018-03-23
Reviewed 2018-05-10

Links:
blessthefallmusic.com

rise records

Hårda känslor blir det från Blessthefall i deras sjätte album. Det är ett band som har några år på nacken nu, de släppte debuten 2007 och identifierades från början som ett kristet metalcore-band men det är en etikett de sägs vilja slippa eftersom folk inte gärna orkar lyssna på predikande – bandets medlemmar ska dock vara kristna sägs det. För min del får de vara vad som helst så länge det inte påverkar det musikaliska i alltför stor utsträckning vilket det inte kan sägas göra i detta bands fall, jag fick ingen predikande känsla någon gång när jag tog mig an detta album. Däremot kan jag sägas ha fått lite av en känsla av ett band som inte har någon direkt identitet, eller kanske saknar de et stark personlighet vilket gör deras musik lite identitetslös.

Att man kan beskriva musiken som Metalcore, post-hardcore, screamo eller någon av dessa ganska vanliga etiketter känns inte överraskande med tanke på bandets namn och så vidare. Ganska typisk kombination av hardcore-vrålande och klarsång, ingen sångare känns direkt utstickande om man jämför med annat i samma genre. Inte heller låtmaterialet blir utstickande utan känns relativt typiskt för genren och det dröjer väl inte alltför länge innan man börjar känna sig lite mätt på det. Hyfsat variation har albumet dock och en genomspelning känns ganska lagom sett till speltid och känsla. Ljudbilden är också väldigt modern och snygg, på den kan man inte anmärka – de fantasilösa låtarna är en annan femma.

Riktigt lätt att ta till sig och lätt att tycka om, bandets fans bör uppskatta detta album. Snygga melodier, fräsch ljudbild och så vidare ger oss ett ganska tilltalande album på det hela taget – jag tycker nog inte att man bör kunna direkt ogilla det. Däremot kan man ogilla att det känns lite fantasilöst, det saknar lite identitet och känns försiktigt som för att gå hem hos en bred massa snarare än hos kräsna musikfanatiker. Det är ett album av den typen man ser en hel räcka skivsläpp varje år och det kan bli en aning tröttsamt i längden, jag tycker dock att Hard Feelings kan beskrivas som ett trevligt album.

Dramatiskt och spännande är det inte men inledande Wishful Sinking och Sleepless in Phoenex är bra exempel på hur välgjorda låtar ur denna genre kan låta. Och albumet har väl inte heller några direkt svaga låtar så det blir en helt okej upplevelse att lyssna på album nummer sex för Blessthefall, men visst kan man önska lite mer fantasi, personlighet och mod från ett band som ändå varit med så länge. Hard Feeling är ett trevligt men försiktigt album som knappast lämnar några Hard Feelings mot någon.

HHHHHHH

 

 

 

Label: Rise Records
Tre liknande band: Of Mice & Men/Fire From The Gods/Escape the Fate

Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english