Bad Wolves
Disobey

Tracks
01. Officer Down
02. Learn To Live
03. No Masters
04. Zombie
05. Run For Your Life
06. Remember When
07. Better The Devil
08. Jesus Slaves
09. Hear Me Now
10. Truth Or Dare
11. The Conversation
12. Shape Shifter
13. Toast To The Ghost


Band:
Tommy Vext – lead vocals
Doc Coyle – lead guitar, backing vocals
Chris Cain – rhythm guitar
Kyle Konkiel – bass guitar, backing vocals
John Boecklin – drums


Discography:
Debut


Guests:


Info:

Released 2018-05-18
Reviewed 2018-05-23

Links:
badwolvesnation.com
youtube
eleven seven

Dåliga vargar är ett band som nyss släppte debuten Disobey som jag nu tänkte rita ned lite funderingar kring. Ett band som nog fick en hel del draghjälp av att de spelade in en cover av The Cranberries superlåt Zombie där Dolores O’Riordan faktiskt skulle ha gästat samma dag som hon istället lämnade jordelivet. Hon ska dock ha uttryckt att Bad Wolves gjort en grym cover och det har de gjort tycker jag också. Men vad ska man säga om albumet som säkert kan ha viss draghjälp av att singeln Zombie blev så lyckad med mycket uppmärksamhet och så vidare? Vad som slår mig när jag sätter mig och ska skriva är att min låtlista inte stämmer överens med den som finns i skivbutiker, inklusive bandets eget bolag och läser jag texten som följer med promon blir jag också förvirrad angående spårordningen.

Samtidigt känns inte ordningen av spåren i sig så viktig för helhetsintrycket då det musikaliskt känns som en ganska standardiserad samling låtar alla byggda för att vara lätta att ta till sig. Bandet nämner uns av prog och det nämns Mesuggah och sådant, personligen vet jag inte om jag håller med – någonstans runt skivbolagskollegorna i Five Finger Death Punch kan de väl sägas hålla till. Egentligen ganska klassisk amerikansk heavy metal, lite hes och kraftfull stämma, ganska tung och kraftfull produktion – lite som mindre intressanta låtar som drar sig i samma riktning som Zombie-covern om man vill förenkla lite. För långt album, min promo har femton låtar och låtlistan hos skivbolaget tretton, båda blir för långa, kasta bort tre till fem låtar kan de enkelt göra då de kan välja vilken som helst förutom Zombie utan att det skadar helheten.

Disobey är ett ganska schysst album med okej låtar men egentligen är det bara Zombie som sticker ut och även om den är riktigt vass i Bad Wolves-tappning så kan den inte mäta sig med The Cranberries makalösa original som är en av de bästa låtarna jag hört, punkt. Och man kan väl inte riktigt påstå att Disobey är en rival till No Need to Argue som också har Zombie i låtlistan och som singel. Nej, det är ett ganska schysst album som förutom en låt inte direkt sticker ut, utan känns som ett ganska typiskt tungmetallalbum som inte riktigt fastnar även om de tack vare sin Zombie-cover kanske ändå undviker att drunkna i strömfåran av metalband som konstant växer med nya band som ingen kommer att minnas nästa vecka.

Ni som gillar den här typen av metal som man kan höra från band som Five Finger Death Punch och liknande kan säkert uppskatta vad Bad Wolves har att erbjuda. Personligen tycker jag att de egentligen inte har så mycket annat är en schysst cover av en riktigt ikonisk låt att komma med när det gäller detta album – deras egna låtar är ganska schyssta men jag har hört betydligt bättre och hade det inte varit för Dolores alldeles för tidiga bortgång är frågan om speciellt många ens brytt sig om bandets existens.

HHHHHHH

 

 

 

Label: Eleven Seven
Tre liknande band: Divine Heresy/God Forbid/Five Finger Death Punch
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english