Wild Zombie Blast Guide
Back From the Dead

Tracks
1. Leaving Room
2. Looking Back
3. Fallen One
4. I Give You Mercy
5. Hypocrite
6. Madness
7. Nothing To Loose
8. Blood Paid Sunset
9. Wastelands


Band:
Reverend Z - vocals
Z Boy - guitars
Z Grinder - guitars
Z Machine - bass
Hippie Z - drums


Discography:
Wild Zombie Blast Guide (2012)
Salute The Commander (2014)


Guests:


Info:

Released 2016-08-26
Reviewed 2016-09-17

Links:
wzbg.net
youtube
mdd records

Vilda zombier tillbaka från de döda, inte för att jag visste att de varit döda med tanke på att de kontinuerligt släppt album sedan 2012, vartannat år faktiskt. Men de kanske dör mellan varje för att sedan få sina livlösa kroppar zombifierade så att de kan skapa ett nytt album i äkta vild zombieanda. På ett sätt får de mig faktiskt att tänka på ett annat tyskt band i genren, The Prophecy23 som har omslag i samma stil som denna kvintett – också logon påminner om nämnda band och stilistiskt är de väl inte helt olika även om detta band känns kanske något mer modernt i sin thrash-/thrashcore-stil.

34 minuter oftast i ett rasande tempo med tunga riff, gormig sång och smattrande trummor – ganska tungt och buffligt och oftast rakt på sak utan krusiduller. Ett album som inte hymlar med sina intentioner men också ett album som inte direkt erbjuder någonting överväldigande ur vare sig spänningssynpunkt eller kvalitet. Det är kort intensivt och relativt tilltalande men också ett album man snabbt lägger på högen av avslutade recensioner, den högen där albumen man aldrig igen kommer att spela hamnar – det finns många ganska bra band i den högen och detta band tillhör definitivt kategorin bra men deras problem är att de inte erbjuder något speciellt, bara ett solitt, hårt thrash-album.

Vi har hört det förr, vi har hört det göras bättre förr och det är den problematiken man inte riktigt kan gå ta sig runt när det gäller dessa tyskar. Deras musik är bra men den är också ganska anonym sett till helheten och zombieanspelningen till trots känns det inte ens konceptuellt intressant. Jag tycker att de nio låtarna är alla av god kaliber och albumet är solitt men jag kan inte påstå att det varken är bra eller dåligt – det mest bara är.

För lite galenskap, för mycket rasande tempo utan avbrott och framförallt för anonymt – Wild Zombie Blast Guide går för mycket på tomgång och deras nya album känns som något skapat av en kvintett levande döda, det går på automatik genom tankelösa nervimpulser och hjärnan känns inte riktigt påkopplad. För tankelösa zombier, resten av oss kommer att tycka att det är bra när vi hör det men glömma bort det lika snabbt när vi hör något annat.

HHHHHHH

 

Label: MDD Records
Tre liknande band: Exodus/Anthrax/Megadeth
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english