Wild Souls
Game of Love

Tracks
1. Game Of Love
2. Dirty Mind
3. Shame On You
4. Pretty Babe
5. Riding
6. Rock My World
7. Moonlight
8. One More Night
9. I Need Your Love


Band:
George Nikolaou - Lead & bg Vocals
Kostis Tsiligiris - Guitars
Nikos Tsiligoudis - Drums
Tasos Karapapazoglou - Bass, Bg Vocals


Discography:
Debut


Guests:


Info:
Produced: Wild Souls
Mixed & Mastered: Tasos Karapapazoglou
Cover & Layout: El Terry
Artwork Concept: George Nikolaou, Kostis Tsiligiris
Model: Nikole Tsouloufidou
Photographer & Band Photos: Vagelis Ferelis

Released 2016-10-31
Reviewed 2016-12-14

Links:
wildsoulsband.wixsite.com/wildsouls
youtube

lions pride music

Grekiska vilda själar spelar kärleksspelet när de bjuder oss på sitt andra album, ett med ett kanske inte alltför intressant skivomslag. Bandet såg annars dagens ljus 2010 och första albumet släpptes 2013, förstås till stående ovationer om man ska tro pressinformationen. Men så är det ofta med all melodiös rock som släpps, alla hundratal album som släpps i genren varje år är på topp tiolistan hos massor av recensenter. Jag har dock inte hört debuten så jag går direkt på detta album och kan konstatera att det har vissa förtjänster men ligger extremt långt från min topplista över årets bästa album.

Det handlar om melodirock/AOR med en för genren ganska ordinär produktion, hyfsad sångare och rätt så typiska låtar med klämkäcka refränger och en del snygga melodislingor. Inte mycket överraskningar utan i stort vad man kan förvänta sig i en kvalité som är någonstans kring mittskiktet för genren. Vi får väl de låtar som brukar fås från ett band i denna genre och vi får dem på nio spår och 41 minuters speltid. Tack vare en vettig speltid känns inte albumet för långt utan som att det pågår en ganska lagom tid, vilket alltid är ett plus.

Det är inte ett album man hetsar upp sig över, vi får schyssta låtar med hygglig energi och lagom driv. Tredje spåret Shame on You är nog det spår som sticker ut mest och är bäst på albumet. Ni kan ju höra på videon nedanför hur bra det spåret är och inse att det här albumet trots allt inte kan vara så värst speciellt.

Wild Souls bjuder på ett bra album men inget som sticker ut och inget man direkt minns, det har bjudits på många betydligt bättre album i genren än detta även om det är svårt att påstå att det inte skulle gå hem bland dem som inhandlar det. Med det sagt kan jag bara konstatera att det är ett melodirockalbum i mängden, välgjort med bra låtar som vi hört förr vilket gör att det inte blir ett speciellt minnesvärt album.

HHHHHHH

 

 

 

Label: Lions Pride Music
Tre liknande band: HMS Keelhaul/Lynam/Wild Rose
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english