The Downspiral To Hell
Unusual Methods To Dismember The Spiritual Halo

Tracks
1. Creatures and Threat
2. Snake Eyes in Euphoria
3. The Ochre Sky
4. The Old Script
5. Within the Oppression
6. The Canvas of Confusion
7. My Desolation
8. Thoughts Through Ethic
9. Icy Winds of Fire
10. Outside Emptiness
11. Not Alone
12. Rapture in Grey
13. Burning Winds of Ice


Band:
Antonio Miranda – synths & vocals
Jose Luis Miranda – guitars & vocals


Discography:
Thorn (2005)
The Advent of Neurosis (2008)


Guests:


Info:
All music composed, performed and mixed by Antonio Miranda & Jose Luis Miranda

Released 2016-10-31
Reviewed 2016-10-31

Links
bandcamp

Jag kan bara konstatera att detta band och detta album har ett kul namn och med ett bandnamn som detta går det väl inte att misslyckas, eller? Därom finns det säkert tvistemål men jag har min uppfattning väldigt klar för mig, hyfsat flott omslag dessutom. Tretton spår kanske kan vara olycksbådande och kanske dessutom en indikation på en nedåtgående spiral till helvetet. Bandnamnet är åtminstone en höjdare och titeln är intressant, detsamma gäller introlåten som känns väldigt intressant.

Men sedan kommer egentligen ingenting av värde, svartmetall med lite avantgardistiska och lite dödsmetalliska inslag. Uselt vrålande, lite klarsång är vad sånginsatsen består av, omöjligt att förstå sig på lyriken eftersom man inte hör vad som bräks fram. Låtarna flyter dessutom ihop till en enda sörja av smattrande kalla trummor, bräkande vokaler och en platt ganska tom ljudbild. Synd att det saboterar ett så spännande namn med så tråkig musik och ett album vars största styrka är att det inte är längre än det är.

Det är faktiskt ett under att jag orkat lyssna på detta album fler än en halv gång, det är faktiskt riktigt uselt. Visst lär det finnas någon enstaka individ som inte håller med om att det suger men de allra flesta kommer inte att orka lyssna mer än kanske någon minut efter att introt tagit slut. Det är helt enkelt ett album var existens känns väldigt svår att berättiga, men jag ska självklart respektera bandet och deras rätt att göra precis den musik de vill så även om jag tycker att den suger så får de självklart göra hur mycket usel musik de vill.

Kul namn, trist album – så kan man sammanfatta detta album. Det har inte mycket positivt att erbjuda om man inte gillar tråkig svartmetall förstås. Jag kanske också ska tillägga att jag tillade det tredje liknande bandet genom att slumpvis välja något ur vår hög med tvåpoängare.

HHHHHHH

 

Label: Base Records
Tre liknande band: Lagrimas Negras/Violet Moon Shining/Colosus
Betyg: HHHHHHH (2/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english