Sum 41
13 Voices

Tracks
1. A Murder of Crows (You're All Dead To Me)
2. Goddamn I'm Dead Again
3. Fake My Own Death
4. Breaking The Chain
5. There Will Be Blood
6. 13 Voices
7. War
8. God Save Us All (Death to POP)
9. The Fall And The Rise
10. Twisted By Design


Band:

Deryck Whibley – lead vocals, rhythm guitar, keyboards, piano
Dave Baksh – lead guitar, backing vocals
Tom Thacker – lead and rhythm guitar, backing vocals, keyboards
Jason McCaslin – bass guitar, bg vocals
Frank Zummo – drums, percussion, occasional backing vocals


Discography:
All Killer, No Filler (2001)
Does This Look Infected? (2002)
Chuck (2004)
Underclass Hero (2007)
Screaming Bloody Murder (2011)


Guests:


Info:
Deryck Whibley – producer, engineering
Ted Jensen – mastering

Released 2016-10-07
Reviewed 2016-10-15

Links:
sum41.com
hopeless records

Summa 41 är tillbaka med ett nytt album, 13 voices kallas det och det är inte på grund av att det ett album med många sångare det kallas så. Det är också ett svart album med några dödskallar och sådär på framsidan, en lista om tio låtar på baksidan och namnen på en kvintett i skivhäftet. Och det har bandets fans väntat fem år på, personligen har jag mest hört talas om Sum 41 och inte hört speciellt mycket av dem. Det här är faktiskt min första riktiga bekantskap med detta band och kan konstatera att det ger ett bra första intryck.

Det börjar med lite kråkmördande och sedan fortsätter det i trettiosju minuter till något som är designat lite skruvat. Under dessa 37 minuter bjuds vi på bra låtvariation som spänner från poppigt punkiga låtar till tunga metalliska punklåtar. Det är hela tiden musik med bra driv, grym produktion och massor av energi som nog bör tilltala fans av energirik punkig tungmetall. Vi får inga konstigheter utan musik som är rakt på och alldeles fantastiskt underhållande, det är en riktig höjdare kan jag konstatera.

Så jag kanske missat något när jag inte tittat närmare på deras tidigare alster, om detta album är någon indikation för att det är riktigt vasst med flera riktigt vassa låtar. Flera med stark hitpotential, och det är ett album väl värt att titta mycket nära på – speciellt om man gillar kompromisslöst enkel hårdrock med starka punkinfluenser. Och det finns några riktigt flotta hitspår dessutom, sådana som gör att man gärna återvänder till detta album om och om igen. Spår som Breaking the Chain, God Save Us All och min absoluta favorit War är dessa finfina hitlåtar.

Onekligen en schysst comeback för kanadensarna, en medryckande samling hits och så vidare. Man kan säga en hel del mer positivt om det om man vill men det bästa är att ni bara införskaffar albumet själva och inser att jag har fullständigt rätt i det jag skriver.

HHHHHHH

 

 

Label: Hopeless Records
Tre liknande band: The Offspring/Green Day/Blink-182
Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english