Story
Hopeless but Hoping

Tracks
1. Article 10
2. Push Me Away
3. Community
4. Letting Go
5. Hopeless But Hoping
6. Carry Me Home


Band:
Bill Hobson - vocals
Tom Walker - bass
Chris Ogden - drums
Liam Gratton - guitar
Matt Baxter - guitar


Discography:
Father Forgotten (EP 2014)


Guests:


Info:
Produced by Chris Ogden

Released 2016-03-04
Reviewed 2016-04-11


Hopplösa men de hoppas, bandet som kallar sig för Story och kommer från Sheffield. Deras story inleddes 2014 och de har en tidigare EP på sitt samvete, detta är deras andra alster som är ännu en EP, en EP med sex spår. Snyggt skivomslag, lite sagokänsla, lite tänkvärt, definitivt något spännande och intressant. Frågan blir därför om sagan innanför omslaget är lika intressant som omslaget, eller om det bara är en hoppfull men hopplös historia.

Post hardcore, hårdrock, metal och så vidare nämns i pressinformationen. Det handlar om snyggt producerad melodiös hårdrock med bra driv och variation, dessutom ett ganska stort djup. Sångaren är väldigt bra, han behärskar alla element av den vokala bredd som krävs för att få en EP som denna att fungera. Sex spår och 21 minuters speltid med stor musikalisk bredd och variation och ett bra djup, en mycket välgjord EP helt enkelt.

Och en bra EP dessutom, väl värd att titta närmare på för den som uppskattar genren och de liknande banden. Det griper kanske inte helt tag i mig men det kan snarare vara en smakfråga än det kvalitativa, vad jag ser är ett frö till ett band som definitivt har alla möjligheter att bli ett riktigt spännande band i fortsättningen. Bra spår genom hela linjen och bra driv och Story har som sagt allt som krävs för att nå riktigt långt, denna EP kanske inte fullgör deras potential men det är fortfarande en väldigt trevlig EP att lyssna på.

Inledande Article 10 är min favorit på EPn och hade alla spår varit av den kalibern hade jag inte tvekat att ge ett högre betyg. Nu är inte alla spår av den kvalitén men det är ändå en vass EP som kan vara väl värd att titta närmare på, det är inte helt orimligt att tro att namnet Story kommer att omnämnas mer flitigt i framtiden. Hopeless but Hoping är definitivt inte hopplös, jag skulle snarare kalla den för hoppingivande.

HHHHHHH

 

Label: Independent
Tre liknande band: Memphis May Fire/Of Mice & Men/Mallory Knox
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english