Stick to Your Guns
Better Ash Than Dust

Tracks
01. Better Ash Than Dust
02. Universal Language
03. No Tolerance
04. The Never Ending Story
05. The Suspend


Band:

Jesse Barnett – lead vocals, piano, additional guitars
Andrew Rose – bass
George Schmitz – drums
Chris Rawson – rhythm guitar, bg vocals
Josh James – lead guitar, backing vocals


Discography:
For What It's Worth (2005)
Comes from the Heart (2008)
The Hope Division (2010)
Diamond (2012)
Disobedient (2015)


Guests:


Info:

Released 2016-09-23
Reviewed 2016-10-18

Links:
betterashthandust.com
myspace
last-fm

pure noise

Bättre aska än damm påstår amerikanska hardcore-bandet Stick to Your Guns på sin nya EP-skiva. Det är deras första skivsläpp på nya skivbolaget Pure Noise Records, ett bolag de påstår att de känner sig hemma med. Vi har recenserat deras glimrande album Diamond som hyllades ganska stort av vår recensent då, nu är det ett antal år senare och vi har fått en EP med fem spår att ta ställning till. Och det första som slår mig med denna nya EP är ett lustigt omslag.

Vi får fem spår och sjutton minuter riktigt underhållande hardcore, hygglig variation får vi och den korta speltiden gör det lätt att ta sig genom allt utan att tröttna. Hyfsat driv och energi, en EP jag tror kan tilltala även den som normalt inte är någon större fanatiker av genren. Det är bra producerat, sånginsatsen är riktigt vass och det finns definitivt mycket fint att ta till sig, men så är det detta med EP-formatet – 17 minuter hinner på något sätt inte riktigt bygga upp känslan för musiken, det känns för kort och lite avhugget.

Det är bra men man vill ha mer, och i slutändan känns det som att det skulle vara mycket bättre med ett album. Med ett album hade vi kunnat få mer av det roliga, kanske också något lite mer hitbetonat spår än vad EPn har att erbjuda. Jag tycker inte riktigt att det finns något sådant på denna EP, alla fem spår är bra men det finns inget som riktigt sticker ut och griper tag i mig – inget som riktigt får mig att vilja spela EPn om och om igen.

Better Ash Than Dust är en schysst EP och den är värd att titta närmare på, jag hade dock gärna sett lite mer innehåll som lite fler låtar och kanske en hitlåt för att verkligen rekommendera detta. Det är helt enkelt riktigt bra men jag tror att jag väntar på albumet istället.

HHHHHHH

 

 

Label:Pure Noise Records
Tre liknande band: Evergreen Terrace/Sick Of It All/Comeback Kid
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english