Sound Storm
Vertigo

Tracks
01. Vertigo
02. The Dragonfly
03. Metamorphosis
04. Forsaken
05. Original Sin
06. The Ocean
07. Spiral
08. Gemini
09. Alice
10. The Last Breath


Band:
Valerio Sbriglione - Guitars
Massimiliano Flak - Bass
Alessandro Bissa - Drums
Rocco Mirarchi - Guitars
Elena Crolle - Keyboards
Fabio Privitera - Vocals


Discography:
Twilight Opera (2009)
Immortalia (2012)


Guests:


Info:
Engineered by Joost Van Den Broek at Sandlane Recording Facilities
Artwork by Gustavo Sazes

Released 2016-12-02
Reviewed 2016-11-17

Links:
powerofsoundstorm.com
myspace
youtube
reverbnation

rockshots

È grande, è bellissimo, è meraviglioso – så kan man på italienska beskriva vad vi får från italienska bandet Sound Storm som släpper sitt tredje album. Det följer alldeles förträffliga Immortalia som släpptes 2012 och det svindlande omslaget är framtaget av samme herre som skapat bandets alla omslag. Vertigo heter det nya albumet som också kommer med en visuell tanke även om jag inte tänker fokusera nämnvärt på den saken utan fokusera på det nya albumet och dess musik. Dess storslaget pampiga musik.

Sound storm spelar som redan nämnts storslagen symfonisk metal med stora arrangemang med bra energi och driv. Vi får en imponerande produktion, bra sånginsats, trevliga körer, snygga melodier men ändå kraftfull musik. Det känns som attde tagit ett par kliv framåt sedan Immortalia, och redan då var de det kanske mest spännande italienska symfonikraftmetallbandet och jag vill lova att det finns ett gäng väldigt spännande sådana band så det är inte en dålig bedrift. Speciellt inte att ta flera steg framåt från en sådan position.

Vertigo är ett riktigt imponerande album. Det är storslaget, det är vackert och det är underbart, ett av de mest intressanta och bästa albumen som släppts 2016. Låtmaterialet är riktigt imponerande, riktigt spännande och väl värt att lyssna på, väl värt att lyssna på om och om igen kanske jag ska tillstå. Det är svårt att se någonting att anmärka på, speltiden är sansad, variationen är bra, produktionen lysande och detsamma gäller arrangemangen och låtarna – det är ett album som jag inte tycker att du ska missa. Dessutom måste man ju se det som väldigt positivt att det lyckas göra något fräscht i en genre som ibland tenderar till att kännas lite trött och idélös.

På tal om de vassa låtarna kan jag väl nämna Vertigo, The Dragonfly, Metamorphosis, Forsaken, Original Sin, The Ocean, Spiral, Gemini, Alice och The Last Breath bara för att ta några. Alla spår är riktigt vassa och jag kan bara lyfta på hatten och konstatera att när det gäller italienska band är det väldigt få som slår Sound Storm på fingrarna, det är väldigt få som slår dem på fingrarna, punkt. När det gäller Vertigo kan jag bara komma på två album som slår det albumet på fingrarna i år.

HHHHHHH

 

 

 

Label: Rockshots Records
Tre liknande band:
Rhapsody Of Fire/Thy Majestie/Disarmonia Mundi
Betyg: HHHHHHH (6/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english