Realms of Odoric
Second Age

Tracks
01. Odoric Overture
02. The Lions Oath
03. The Last Embrace
04. Enchained
05. Pyramid Of Skulls
06. Serpent Tower Rising
07. Second Age Outcasts
08. Rogue Planet
09. Towering Solitude
10. The Rise Of Rebellion
11. Alaric Wolfbite
12. Return To Ankrath
13. Rebirth
14. Death Of The Deceived One
15. Decaying Blood
16. Broken Bonds
17. Odoric On The Serpent Throne
18. Aenea


Band:
Arkadius Antonik - music
Kris Verwimp - artwork


Discography:
Realms of Odoric (2014)


Guests:
Brandenburg State Orchestra, Frankfurt/Oder
Budapest Scoring Orchestra, Hungary
Lord Willhelm - violin
Eva Broenner - cello
Gwendolyn Lackner - flute
Petra Jadrná - flute
Hanka Slanarová - violin
Gabrielle Weigel - celtic harp
Denise Hofstötter - oboe


Info:
All music composed, orchestrated and recorded by Arkadius Antonik at The Realms of Odoric Studio, Würzburg
Odoric Overture recored and mixed by Dynamedion with The Brandenburg Symphony Orchestra - score written by Arkadius Antonik, orchestrated by David Christiansen
The Last Embrace recorded and mixed by Dynamedion with The Budapest Scoring Orchestra - score written by Arkadius Antonik, orchestrated by David Christiansen
Towering Solitude & Alaric Wolfbite recorded and mixed by Martin Buchwalter in Gernhart Studio, Troisdorf
Mastered by Martin Buchwalter at Gernhart Studio, Troisdorf

Released 2016-12-14
Reviewed 2016-12-18

Links:
youtube
mdd records


Det är alltid kul med lite annorlunda inslag i den musikflora som jag stöter på, synd bara att jag sällan är speciellt imponerad av dessa spännande annorlunda släpp. Realms of Odoric kommer med en snygg 80-sidig bok som jag digitalt bläddrat i medan jag lyssnat på kompositionerna, kompositionerna som väldigt mycket låter som något hämtat från en fantasyfilm eller något sådant. Den gode kompositören känd från metalband som SuidAkra bjuder inte på några metalliska inslag här utan det är filmiskt, klassiskt som erbjuds, soundtrack skulle man nog kunna kalla det.

Ett album som är tänkt att spelas samtidigt som man bläddrar i boken som medföljer, man får atmosfärerna och känslan genom kombinationen av bilder och musik. Det är en kul idé men det är också en idé som förutsätter att man tar sig närmare trekvart och bara bläddrar i en bok samtidigt som man lyssnar på välgjord stämningsmusik. Det är väl tveksamt om folk i dagens samhälle verkligen tycker sig ha den tiden till att vara overksamma och bara lyssna, personligen kan jag inte heller säga att det är värt den tiden – jag tycker att det går bra som bakgrund men det är inget som riktigt griper tag i mig.

Sagan om Odoric är annars skapad av konstnären Kris Verwimp och musiken till den av Arkadius Antonik, det här är andra kapitlet, det första i musikform kom 2014. Även om musiken är snygg så är nog boken och den konstnärliga biten mer intressant än den musikaliska delen. Kanske att en film animerad utifrån Verwimps grafiska historia hade varit mer spännande, jag hade gärna sett att detta album hade haft lite mer driv och lite mer dynamik men visst är det schysst.

Sagan om Odoric är väl kul på sitt sätt men den är inte speciellt minnesvärd, och det är väl främst det som är problemet – det känns som musik gjort för en film och utan filmen så blir det inte så bra som det skulle kunna vara. Second Age är helt enkelt ett okej album i väldigt schysst utförande och snyggt förpackat, det är kul att lyssna på men inget speciellt.

HHHHHHH

 

Label: MDD Records
Tre liknande band: SuidAkra/Fall of Carthage/Film scores
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english