Pabst
Skinwalker

Tracks
01. Bias
02. Skinwalker
03. Members Only
04. Ocean Cruise
05. Watching People Die


Band:
Erik Heise – Guitars, Vocals
Tore Noah Knipping – Drums
Tilman Eggebrecht – Bass


Discography:
Debut


Guests:


Info:
Mastered by Magnus Lindberg
Graphic Design by Fabian Bremer

Released 2016-11-11
Reviewed 2016-11-01

Links:
bandcamp
youtube

crazysane records

Pabst är en trio tyskar imponerade av Navajolegender, Skinwalkers är filurer som kan förvandla sig till diverse djur och så vidare. Det låter ju spännande även om denna lilla EP inte direkt handlar om Navajo-figurer. Det är för övrigt Pabsts första alster och det är inte direkt den längsta skapelsen vi fått att recensera, bara 16 minuters speltid och kanske inte direkt det mest nyskapande jag hört.

I grunden är det väl grunge men de blandar in mycket annat som noise rock, stoner rock och så vidare. En generellt enkel skapelse med låtar som går rakt på sak, utan krusiduller – inga konstigheter helt enkelt bara skitig och rivig hårdrock. Det känns faktiskt som att det tagit något gammalt och satt en snygg egen prägel på det, med bra driv, variation och kompetent utförande bjuder de på ett ganska fräscht album.

Men det är inte bara fräscht, det är också underhållande och jag gillar sånginsatsen som är riktigt vass – faktum är att det mesta de gör är vasst och det gäller även låtmaterialet där titelspåret är favoriten. Och så mycket mer kanske jag inte behöver skriva, det är trots allt bara sexton minuter och fem spår det handlar om och det finns inga direkta svagheter som jag kan se. Därför kan jag inte annat än rekommendera denna lilla trevliga EP men snabba på, tiotumsvinylen kommer bara i 300 exemplar.

HHHHHHH

 

Label: Crazysane Records
Tre liknande band: Nirvana/Dinosaur jr./DFA 1979
Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english