Midway
Low Life

Tracks
01. Right Now
02. Low Life
03. Fallin’
04. Physical
05. Wake Up
06. Cut It Deeper
07. Love Is Just a Night Away
08. (I Can’t Get) Any Younger
09. Lonely Man’s Town
10. Balls


Band:
Leaf - vocals, guitar
Thomsson - drums
Drillen - bass


Discography:
Kickstart Riot (2015)


Guests:


Info:
Cover and booklet designed by C.A. Beckston

Released 2016-11-26
Reviewed 2016-12-11

Links:
midwaytheband.com
youtube

Svenska Midway är tillbaka med nytt material, senast imponerade de inte på mig och jag skrev väl inte direkt jättepositivt om dem senast. Ändå var de vänliga nog att tacka för recensionen av debutalbumet och fråga om jag vill skriva om deras nya album också, och det ville jag förstås göra eftersom du nu antagligen läser recensionen om deras nya album Low Life. Och redan från inledningen kan jag konstatera att bandet är bättre än senast, det är mer driv, mer energi i låtarna och framförallt låter produktionen snyggare och låtmaterialet håller bättre klass.

Det handlar melodiös hårdrock/metal i en stil som av vissa betecknas som sleaze, det är medryckande refränger och klämkäcka låtar med lite tyngd bakom. Sångare Leaf håller ofta till i de högre registren av skalan, han gör det bra tycker jag. Bra variation på låtmaterialet får vi också och det nya albumet är inte alls lika förutsägbart som deras förra och efter att jag spelat mig igenom detta album ett antal gånger kan jag konstatera att de tagit stora steg framåt jämfört med debuten som kom för ett och ett halvt år sedan.

Första spåret är en riktigt stark hitlåt och en perfekt inledning, det efterföljande titelspåret som också finns som video är kul men inte lika vasst som inledningen. Jag tycker inte direkt att detta album har några större svagheter och förutom inledningen sticker väl Love is Just a Night Away ut mest. Men det är ett album där sköna låtar med hitpotential staplas på varandra och kanske kan de när de spelar dessa låtar känna sig som att de lever och sätta eld på världen.

Annars är det som är lustigt med att göra musik som inte direkt är nyskapande att det blir lite av en slump om det träffar rätt eller fel – musik av den här karaktären blir sällan dålig men den kan vara rätt intetsägande, som Midays debut förra året. Den här gången träffar de dock betydligt mer rätt och gör ett riktigt underhållande album som jag definitivt inte kommer att kasta bort bara för att jag skrivit om det. Till sist kan jag bara konstatera att jag bugar och lyfter på hatten: det här gjorde ni bra Midway!

HHHHHHH

 

Label: Independent
Tre liknande band: Mötley Crüe/H.e.a.t./Crashdiet
Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english