Masked Intruder
Love and Other Crimes

Tracks
1. Take What I Want
2. First Star Tonight
3. Beyond a Shadow of a Doubt
4. Running from the Cops
5. Still Always on my Mind
6. If Only


Band:

Intruder Blue
Intruder Green
Intruder Yellow
Intruder Red


Discography:
Masked Intruder (2012)
First Offence (EP 2012)
Masked Intruder/The Turkletons (split 2012)
The Wedding 7" (split 2013)
Red Scare Across America (split 2013)
Under the Mistletoe 7" (EP 2013)
M.I. (2014)


Guests:


Info:
Recorded with Roger Lima
Produced by Roger Lima & Mike Kennerty
Mixed and mastered by Stephen Egerton
Cover art by Danielle Otrakji

Released 2016-07-08
Reviewed 2016-07-31

Links:
maskedintruderband.com
bandcamp
pure noise

Vissa av er kanske känner igen detta omslag som väldigt likt något ur Garbage Pail Kids och varför skulle inte Masked Intruder kunna vara en av dessa figurer? Kul skivomslag är det första som slår mig, en kvartett maskerade herrar som alla heter Intruder i förnamn så man kan ju undra om de är bröder. De är alla maskerade med en luva i samma färg som efternamnet, ni kan faktiskt se dem på omslaget.

Humoristiskt poppig punkrock som springer ifrån mustaschprydda poliser. Man kan ju hävda att de inkräktar på andra populära populära poppunkares musikaliska mark eftersom den musik de bjuder på inte är lika unik som deras omslagsbild men den är inte heller lika anonym som bandets medlemmar. Väldigt amerikanskt, modernt och klämkäckt – bara tio minuters speltid; så kan man snabbt sammanfatta denna EP.

Det är en positiv EP som gör en lite gladare, kanske inte så varierad i stil men bara tio minuter gör ju att man inte hinner tröttna ens om man spelar igenom det två gånger. Men i ärlighetens namn känns en EP lite onödig och jag hade hellre sett att de adderade ytterligare fem-sex spår och gjort mer av ett album. Därav ett betyg mitt i skalan.

Klämkäck och underhållande musik är vad vi får av dessa maskerade inkräktare, jag har definitivt inte haft något emot att de inkräktat i min stereo och jag rekommenderar att de får göra samma sak i er stereo. Inget unikt eller nyskapande men kul nog att slänga bort tio minuter på.

HHHHHHH

 

 

Label: Pure Noise Records
Tre liknande band: Teenage Bottlerocket/No Use For A Name/Direct Hit
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english