Lucifer’s Friend
Live @ Sweden Rock 2015

Tracks
1. Intro – Awakening
2. Pray
3. Fire and Rain
4. In the Time of Job
5. Keep Going
6. Hey Driver
7. Riding High
8. Moonshine Rider
9. Did You Ever?
10. Burning Ships
11. Ride the Sky
12. High Flying Lady


Band:
John Lawton - Lead Vocals
Peter Hesslein - Guitars
Dieter Horns - Bass
Jogi Wichmann - keyboards
Stephan Eggert - Drums


Discography:
Lucifer's Friend (1970)
Where the Groupies Killed the Blues (1972)
I'm Just a Rock & Roll Singer (1973)
Banquet (1974)
Mind Exploding (1976)
Good Time Warrior (1978)
Sneak Me In (1980)
Mean Machine (1981)
Awakening (2015)


Guests:


Info:

Released 2016-01-08
Reviewed 2016-01-24

Links:
lucifersfriend.com

I början av denna liveproduktion får vi höra en mupp tala om att de ska spelas in en internationell DVD och annat trams, det enda jag kan tänka när jag hör det är att han borde hålla käft eftersom hans dialekt gör att han låter som en korkskalle. Man kan konstatera att Sweden Rock fortfarande stoltserar med höga elstängsel och sådant eftersom Jurrasic Park-epitetet passar bra och till denna gång har de i princip grävt upp lite DNA och återuppväckt ett dött band (inte riktigt men nästan). Lucifer’s Friends senaste album släpptes 1981, de återförenades för ett tag sedan och släppte en kompilation med lite nytt material 2015. Nu får vi se deras andra konsert sedan deras återförening, en konsert på Dinosauriefestivalen alltså.

John Lawton som står för sången kanske trots allt är mest känd för att han hållit i mikrofonen för legendarerna Uriah Heep, det är ett tysk-brittiskt band med brittisk sång och tyska musiker. Musikaliskt är det lite progressiv rock/hårdrock, lite klassiskt brittiskt i stil och för tankarna till just band som Uriah Heep, Deep Purple, Led Zeppelin och även Black Sabbath, eftersom dessa är ganska legendariska inom genren kan jag tänka mig att ni hört talas om dem. En snygg inspelning, kan dock inte kommentera om DVD-kvalitén då jag bara hört musiken men den låter riktigt snyggt framförd och inspelat, som att bandet nog aldrig varit splittrat. Låtarna är klassiska i stor utsträckning och bjuder på bra variation sett över albumet som helhet och vi får ett framförande på en timme.

Det är bra inspelat som sagt, bra låtar men det lyfter nog aldrig riktigt för mig. John Låter pigg och framförallt bra, dock skulle han inte snacka så mycket då jag tycker att albumet tappar tempo mellan de flesta låtarna då han snackar mest hela tiden. Fler låtar utan mellansnack hade definitivt varit en fördel. Det finns inte mycket att klaga på trots allt, det är bra låtar och driv, kul album tycker jag och kan tro att fans av bandet kommer att finna detta imponerande och tilltalande. Ni som är sådana fans av bandet bör inte missa detta, dock med viss reservation eftersom jag inte kan kommentera rörande fotokvalitén på DVD-utgåvan men musiken är schysst.

Kanske inget jag kommer att återvända till, jag är dels ingen fan av livemusik och än mindre fan av livemusik som avbryts av ständigt tuggande från sångaren. Det känns riktat främst till bandets fans och kanske inte så mycket till oss övriga, det är bra nog för att vara en timmes underhållning.

HHHHHHH

 

Label: Lucifer Records
Tre liknande band: Deep Purple/Led Zeppelin/Uriah Heep
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english