Körsbärsfettera
Inuti Finns Utopi

Tracks
01. Fyra Veckor
02. Skö̈vde Stad
03. Kvinnor Upp Till Kamp
04. Sverige Rasar
05. Sluta Dö̈ma
06. Vardagen
07. Helgen ä̈r Hä̈r
08. Utopi
09. Fin på ytan
10. Ä̈nglar Och Demoner
11. Känslokondomen
12. Efterfestdrottningen


Band:
Anna Sjöstrand – Sång
Sheriin Emanuelsson – Gitarr och kör
Mari Lomberg – Gitarr och kör
Hanna Brage – Bas och kör
Malin Rehn Skaremyr – Trummor och kör


Discography:
Alla ska ha linne (2009)


Guests:


Info:
Produced by Kalle Sjöstrand
Mastered by Thomas Plec Johansson

Released 2016-04-29
Reviewed 2016-05-05

Links:
reverbnation
youtube

Kvinnopunkare från Skövde med texter på svenska och allt det där, treackordslåtar och den där gör-det-själv-andan som kännetecknar den klassiska punkrocken. Det är deras andra album, deras första ”riktiga” om man ska tro skivbolaget och den kommer på vinyl och i digitalt format. Deras första album släpptes 2009 så några år har gått sedan de proklamerade att alla skulle ha linne och de har hunnit ändra om lite i uppställningen sedan dess.

Nya albumet Inuti finns utopi känns som klassisk punkrock, enkel, egentligen är simpel ett bättre ord, musik byggd på tre ackord och enkla låtuppbyggnader. Ungefär en produktionskaliber man kan förvänta sig på ett album av denna typ och en sångare som låter ganska typisk punkrocksångare. Texterna är på svenska och sådär typiskt punkiga dem också, lite feministiska kan man nog säga att åtminstone några av låtarna är. Om man uppskattar punk så kan jag inte se att man inte skulle uppskatta detta album och eftersom det är kort och koncist kanske man inte hinner tröttna heller.

Schysst punkrock, ganska underhållande låtar och sådär. Kanske inte något jättespeciellt men inte dåligt heller. Med tanke på alla överpolerade produktioner som kommer nuförtiden är det ju kul med lite billigare känsla, uppfriskande omväxlande kan man väl säga även om punk generellt låter billigt. Inte det mest unika jag hört men det är ju inte poängen med punkrock, det är att det ska vara enkelt, fokuserat på ett budskap och så vidare, och på de punkterna träffar bandet ganska rätt. Det är dessutom alltid kul att det dyker upp lite fler kvinnliga rockmusiker, det bidrar till en mer mångfacetterad musikscen och när dessa band dessutom håller god kvalité kan man inte vara annat än lite positiv. Det ska dock säga att jag inte hoppa högt eller slår volter av glädjen att lyssna på dessa donnor men jag kan åtminstone lyfta på hatten och säga att de gör vad de gör riktigt bra.

Kanske inte att någon av låtarna direkt sticker ut men kanske att inledande Fyra Veckor är en bra låt att använda som singel, Kvinnor Upp Till kamp är en annan, men det är ganska jämt mellan låtarna. Så, ni som gillar svensk punkrock kan säkert finna detta album väldigt underhållande – kan vara värt att kolla upp om du tillhör målgruppen.

HHHHHHH

 

Label: Skulls And Flames Recordings/Cramada/Sound Pollution
Tre liknande band: Stockholms Negrer/Attentat/Ebba Grö̈n

Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english