Howling Giant
Black Hole Space Wizard Part 1

Tracks
1. Mothership
2. Exodus Earth
3. Dirtmouth
4. Clouds of Smoke


Band:
Roger Marks – Bass, Vocals
Tom Polzine – Guitar, Vocal
Zach Wheeler – Drums, Vocals


Discography:
Howling Giant (EP 2015)


Guests:
Drew Harakal – Organ, Synths


Info:
Produced by: Howling Giant
Mixed by: Kim Auch
Mastered by: Chris Frasco

Released 2016-08-12
Reviewed 2016-07-30

Links:
bandcamp
youtube

Ylande jätte presenterar en svart hål-trollkarl och gör det med ett rätt kul konstverk. Det är därför Halloweds recensent kliver ombord på moderskeppet för att undersöka detta närmare, men självklart måste vi göra en exodus från vår egen blå planet och se trollkarlen med hjälp av kraften i en singularitet förstöra allt.

Trion som kallar sig Howling Giant är dock inte från ett svart hål, om du inte räknar Nashville som ett sådant. Som en högljudd best med fuzziga riff och storslagna visioner om rymdbataljer och andra dramatiska, katastrofala händelser. Bara fyra spår och 21 minuter tar det att ta sig igenom denna saga i fyra kapitel som börjar med mänskligheten på toppen av sin utveckling, fortsätter med ett lämnande av Jorden, sedan kommer en svart hål-trollkarl och förstör allting vartefter allt avslutas med en ensam själ på en hårt åtgången Jord.

Känsla av retro men också modernitet slår mig när jag på moderskeppet lyssnar på denna EP. De har bra driv och energi. Till synes finns också en stor portion humor i deras låtskapande som känns lite ”over the top” som man säger på utrikiska. Det är lite kort, man vill ha mer och kanske när del två kommer så kan det sättas samman till en längre saga.

Pang på bara från start till mål, lagom varierat och komplicerat men ändå enkelt nog för att tilltala. Kul att de håller samma stil på musiken som på omslaget, så om du gillar omslaget gillar du nog musiken. Tummen upp men jag skulle ha velat ha mer för att ge ett bättre betyg.

HHHHHHH

 

Label: Independent
Tre liknande band: Red Fang/Baroness/Rush
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english