Halcyon Hope
Onwards to Fracture Town

Tracks
1. Against the Wall
2. Wear Me Like a Crown
3. Marshland
4. Once a Sleepy Backwater
5. Clandestine
6. Beggars Belief
7. Fawn
8. Mono in Stereo
9. Bitter Rain
10. Burning Effigy
11. A1
12. Tomorrow


Band:
Nicolaj Rosander - Bass, Vocals
Jacob Meldgaard - Guitars, Vocals
Miki Petersen - Guitars, Vocals
Thomas Thøger Barlach - Drums


Discography:
Debut


Guests:


Info:
Mixing engineer: Peter Lehman
Mastered by Alan Douches of West Side Music in New York

Released 2016-10-07
Reviewed 2016-09-24

Links:
halcyonhope.net
soundcloud
youtube

prime collective

Danska Halcyon Hope släpper sitt debutalbum Onwards to Fracture Town, ett album med ett tråkigt och förvånande ointressant skivomslag men de kanske gillar fötter eller så är det de fötterna på väg mot Frakturstaden. De bjuder oss på ett dussin emopunkiga låtar med energi, driv och en positiv attityd – det är definitivt ett album som är lätt att ta till sig. Som definitivt hämtar in inspiration från band som Green Day, Blink 182, Taking Back Sunday och så vidare men som ändå lyckas låta relativt fräscha i en genre som är svår att variera.

Men det är inte bara poppigt och glatt, lätt att ta till sig och allt det där jag nyss skrev – det är också ett bra och medryckande album som man definitivt gläds av att höra. Hyfsad variation och 45 minuters speltid är vad vi får när vi spelar detta album. Vi får också bra produktion, kompetent sånginsats och ett energifyllt framträdande. Jag gillar definitivt Halcyon Hope och deras fina album och kan därför varmt rekommendera det till er som läser.

Hela dussinet låtar på albumet är bra och jag skulle vilja påstå att albumet inte har några egentliga svagheter, visst finns det alltid småsaker man kan anmärka på om man så önskar men ingenting som direkt påverkar omdömet om detta album. Kanske den huvudsakliga anmärkningen kan vara att det inte riktigt finns något superdistinkt hitspår som får en att tvärstanna och bara lyssna men det saknas inte spår med hitpotential och än bättre är att albumet helt saknar spår som känns undermåliga eller som utfyllnad.

Onwards to Fracture Town är ett riktigt vasst album med höjdpunkter som inledande Against The Wall och Fawn för att nämna två. Kanske inte wow i versaler men åtminstone i gemener och det borde vara tillräckligt för att man ska vilja titta närmare på det, inte på omslaget som är direkt fult men på musiken som är riktigt snygg.

HHHHHHH

 

 

Label: Prime Collective
Tre liknande band: Brand New/Taking Back Sunday/Blink 182
Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english