Grand Massive
III

Tracks
1. Deliver Me
2. Power Of God
3. Taurus
4. Horseman
5. The Hunter
6. Massive Of The Sun
7. Souleaters


Band:
Alex Andronikos - vocals
Peter Wiesenbacher - guitar
Jochen Boellath - guitar
Toby Brandl - bass
Minke Malte - drums


Discography:
Grand Massive (EP 2009)
2 (2015)


Guests:
David Johannesson - guitar


Info:
Recorded at Weltraum Studio with Corni Bartels, at Wellenwerkstatt with Matthias Wimmer and at Sunride recording with Pedro Rodriguez
Mixed at Greyhate Studios by John Hermansen
Mastered at Stage One Studio by Andy Classen
Artwork by Alex Andronikos

Released 2016-09-30
Reviewed 2016-09-28

Links:
bandcamp
metalville

Ett stort massiv från Tyskland bjuder på alster nummer tre, klurigt namngivet III. Sångaren har stått för omslagskonsten och av utseendet att döma handlar det om ett ganska rivigt och inte så polerat band. Man kan nog kalla dem för en stonerkvintett då deras musik är just stoner metal, tung och rejäl precis som namnet antyder.

Och deras tredje alster bjuder på en tung kvalitativ produktion, rejält och lagom oputsat för att passa denna genre som en hand i en handske. De håller sig korta och svävar inte ut särskilt mycket med sju spår och en alldeles lagom lång speltid. Stoner metal/rock kan vara antingen ganska trist eller riktigt spännande och detta band tycker jag passar in bättre på den senare än den tidigare beskrivningen.

Det är egentligen ganska svårt att säga så mycket om detta album, det är jävligt bra stoner metal, ett massivt och gediget hantverk med tung produktion och en för genren riktigt vass sångare. Jag tycker att det är väl värt att rekommendera eftersom det är ett riktigt kvalitetsalbum trots att inte jag har så många massiva superlativer att knappa in.

Inledande Deliver Me och avslutande Souleaters är de spår jag tycker bäst om av de sju och kanske att Horseman är lite i segaste laget men kan också ses som ett litet avbrott i det massiva stonerrockandet. Kort och gott kan jag bara konstatera att det är ett massivt bra album som Grand Massive bjuder oss på.

HHHHHHH

 

Label: Metalville
Tre liknande band: Sparzanza/Mustasch/Foo Fighters
Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english