Divinity
The Immortalist Part 2. Momentum

Tracks
1. Manhunt
2. PsyWar
3. DMT
4. Momentum


Band:
Sean Jenkins - Vocals
Jeff Waite - Vocals
James Duncan - Guitars
Brett Duncan - Drums
Keith Branston - Bass


Discography:
2013 - The Immortalist - Part 1 - Awestruck
2010 - The Singularity
2007 - Allegory


Guests:


Info:
Produced by: Divinity
Mixed & Mastered by Chris Donaldson at The Grid
Album artwork created by Justin Totemicalt

Released 2016-02-05
Reviewed 2016-02-21

Links:
divinity.ca
youtube

bandcamp

Kanadensisk hårdrock från Kanada, det är vad Divinity är. Detta är del två i deras trilogi om The Immortalist, det är en serie om tre EPs som sedan kommer att släppas som ett album, de tre EP-skivorna kommer bara i digitalt format medan långspelaren kommer att släppas i en fysisk specialutgåva. Det är ett intressant sätt att få ut sin musik kan man tycka, detta är alltså den andra delen i denna historia och det blir den första vi på Hallowed kommer att sätta tänderna i.

Musikaliskt är det på den extremare delen av den metalliska skalan, progressiv dödsmetall skulle jag nog vilja beskriva det som. Mestadels vrålsång men en del klarsång får vi också på de fyra spåren denna EP består av, och på de fyra spåren och tjugofyra minuterna får vi en del variation och djup – det är definitivt inte något man tröttnar på. Intressanta infallsvinklar där brutalitet varvas med snyggare inslag, där det inte bara tuggas på utan vi får ett riktigt intressant och dramatiskt komponerat alster. Sedan är det förstås svårt att se hur det kommer att pusslas ihop i en helhet men att det fungerar på egen hand kan man nog inte diskutera.

Snygg produktion och sånginsatserna fungerar också alldeles utmärkt – det finns inte mycket att anmärka på egentligen utan det är riktigt intressant. Givetvis kommer vissa att skrämmas bort av dödsmetallen som trots allt är grunden i detta album, men även den som normalt skräms av det borde kunna inse att detta är riktigt bra trots allt. Jag gillar det definitivt och kan rekommendera det, riktigt bra helt enkelt. Jag kan nog starkt rekommendera detta album till er som läser vårt webbmagasin – med viss reservation för er som gillar AOR och sådant.

Alla spår är bra och jag tycker väl inte riktigt att något står ut i någondera riktning, det har sin styrka som helhet snarare än en samling hitlåtar. Det är riktigt starkt helt enkelt och en ny väldigt intressant musikalisk bekantskap, en bekantskap som jag nog också tycker att ni bör skapa er. Divinity heter bandet, The Immortalist heter trilogin och denna del är den andra – nu vet ni det.

HHHHHHH

 

 

Label: Independent
Tre liknande band: Strapping Young Lad/Death/Fear Factory
Betyg: HHHHHHH (5/7)
Recensent: Daniel Källmalm


read in english