Zoner
Auralsonic Navigation

Tracks
1. S.O.S. (Same Old Shit)
2. Suited and Tied
3. Mouth Sealed
4. Back Into Metal
5. Turnaround
6. Emptymess
7. Unique
8. A Clean Slate?


Band:
Antonis Demetriou


Discography:
Spectraphonic Deviation (2012)
Euharmonic Elevation (2015)


Guests:


Info:
Produced by Antonis Demetriou
Artwork by Ed Unitsky

Released 2015-11-09
Reviewed 2015-11-13

Links:
zonermusic.com
youtube
reverbnation

myspace

Cypriotiska enmansbandet Zoner är tillbaka med nytt album, det tredje. Ett album som ståtar med ett riktigt flott skivomslag, och skivan kan fås av artisten helt gratis, men bara i begränsad kvantitet – det är svårt att ifrågasätta om albumet är värt pengarna då det inte kostar några. Han har varit flitig i år då det senaste albumet släppte i mars och uppskattades av oss även om jag då reserverade mig för produktionen som jag tycker hade kunnat vara bättre. Det är ett lite annorlunda projekt trots allt och om ni inte vet vilken förkortning bandet inte liknar får ni klicka er till föregående album i diskografin.

Musikaliskt dras influenser från många olika genrer, lite rockigt, hårdrockigt, poppigt och lite progressivt. Precis som med föregående album känns produktionen lite billig, lite ålderstigen och känns återigen tyvärr lite avtändande för min del. Den som gillar retro och nostalgi kanske dock ser det på ett lite annorlunda sätt. Sånginsatsen är ganska bra tycker jag och senast hade jag någon reservation för accenten, det tycker jag stör betydligt mindre denna gång – det var inget jag ens tänkte på med detta album. I övrigt är det faktiskt ganska likt föregångaren med bra variation, intressanta infallsvinklar och en gammalmodig produktion – kanske lite mer rakt på än sist. Åtta spår och sansat speltid är alltid en positiv egenskap.

Bra album, värt pengarna kan man nog säga att den som köper CD-skivan kan tänkas tycka. Det är sköna låta med bra driv och energi, lite mer metallisk än senast det begav sig och det tycker jag passar bättre eftersom den lite billiga produktionen blir mindre påtaglig när musiken blir lite mer rakt på. Dock är fortfarande produktionen den svagaste aspekten av Zoners musik, men kan man ha lite överseende med det eller tänka sig tillbaka till en tid för trettio år sedan så har Zoner en hel del kul att erbjuda – jag gillar albumet trots produktionen.

Jag har väl ingen direkt favoritlåt på albumet, det fungerar bra rakt igenom och som en stunds lättsam musikalisk underhållning är detta album väl värt att låna några minuter. Dessutom är det som sagt svårt att argumentera mot att det är ett album som ger väldigt stor valuta för pengarna. Jag kan varmt rekommendera Zoner till alla er med ett lite lätt nostalgiromantiskt personlighetsdrag, ni kommer säkert att älska den lite oputsade ljudbilden och de lite sådär lagom skruvade låtarna.

 

HHHHHHH

 

Label: Independent/Audacious PR
Tre liknande band: Zappa/not NWOFSODMM/Rainbow
Betyg: HHHHHHH (4/7)
Recensent: Daniel Källmalm

read in english